Hava kirliliğine 'Çin' usulü çözüm! Temiz hava istasyonu

Hava kirliliğine 'Çin' usulü çözüm! Temiz hava istasyonu

DÜNYA Haberleri

Dünyada hava kirliliğinin en kötü olduğu ülkelerden Çin'de şehir sakinlerine temiz hava alabilecekleri istasyonlar kuruldu

Çin'de havası en kirli şehirlerde temiz hava istasyonları kurulurken insanlar bu istasyonlarda poşetler içinde temiz dağ havası soluyarak biraz da olsa ciğerlerini temizliyor. Zhengzhou şehrinde başlayan ve hızla diğer şehirlere de yayılan istasyonlara halktan büyük rağbet var. İstasyonlarda üniformalı temiz hava hostesleri de oksijen maskeleri vererek şehir sakinlerine yardımcı oluyor. İnsanların akın ettiği istasyonlarda dağ havasında herhangi bir sıkıntı olmadığı bildirildi. Çin'de 74 şehirden sadece üçü temiz hava standartlarına uygun. Dünya Sağlık Örgütü de ülkedeki hava kirliliğini çevre krizi olarak tanımlıyor. Çoğu zaman hava kirliliğinden dolayı gözün gözü görmediği Çin şehirlerinde daha önce de insanlara şişelerde temiz hava sunulmuştu.

Hava kirliliğine 'Çin' usulü çözüm! Temiz hava istasyonu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...