Batan gemiden korkunç haber!

Batan gemiden korkunç haber!

DÜNYA Haberleri

Güney Koreli yetkililer sulara gömülen feribottan kurtarılan kişi sayısını 368 değil 164 olduğunu belirtti.Can kaybının 300'e kadar çıkabileceği bildirildi

Güney Kore'de 450'den fazla kişi taşıyan bir feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömüldü. Daha önce 368 kişinin kurtarıldığını açıklayan Güney Koreli yetkililer, kurtarılan kişi sayısını 164 olarak değiştirdi. Bu açıklama, can kaybının 300'e kadar çıkabileceğine dair endişeleri artırdı. Şu ana kadar iki yolcunun cansız bedenine ulaşıldı.

Yetkililer Sewol isimli feribotta toplam 325 öğrenci, 15 öğretmen, 30 mürettebat ve 89 diğer yolcu ile 150 araç bulunduğunu belirtti. Havadan ve sudan yapılan arama kurtarma çalışmaları hızla sürerken kadar en az 2 kişinin öldüğü, 164 kişinin kurtarıldığı ve kalan 295 kişinin hala arandığı bildirildi.

Güney Koreli yetkililerden yapılan ilk açıklamalarda, 368 kişinin kurtarıldığı duyuruldu. Ancak yetkililer, daha sonra bu sayının gerçeğini yansıtmadığını belirtti.

Denizcilik Bakanlığı Sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, kurtarılan kişi sayısının 164 olduğunu söyledi. Sözcü, feribottaki toplam yolcu ve mürettebat sayısının ise 477 değil, 459 olduğunu belirtti.

AFP'ye konuşan sahil güvenlik yetkilisi, "368 kişinin kurtarıldığı bilgisi nereden çıktı bilmiyorum" dedi.

146 metre uzunluğundaki Sewol adlı feribotun maksimum 900 kişi taşıyabildiği ve 1994 yılında Japonya'da üretildiği açıklandı. Görevliler gemiden yardım sinyali aldıklarını bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yardım sinyalini gönderdikten kısa zaman sonra Sewol batmaya başladı.

Feribotta Güney Kore'nin Ansan kentindeki Danwon Lisesi'nden 325 öğrenci ve 15 öğretmenin olduğu, okulun Jeju Adası'na gezi düzenlediği açıklandı. Öğrencilerin gemi batarken kendilerini denize attıklarını bu sayede kurtulmaya çalıştıkları belirtildi.

Kurtarılan yolcular, gemi batmadan önce büyük bir çarpma sesi ve gürültü duyduklarını belirtti. Arama kurtarma çalışmaları 18 helikopter, 34 donanma ve sahil güvenlik gemisi ile yürütülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...