Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

10 gün bilgisayar başından kalkmadı 2 yaşındaki oğlu öldü

10 gün bilgisayar başından kalkmadı 2 yaşındaki oğlu öldü

DÜNYA Haberleri

10 gün boyunca bilgisayar oyunu oynayan babanın 2 yaşındaki oğlu evde ölü bulundu.

Polis babayı gözaltına aldı. Olayın saplantılı şekilde oyun oynamanın etkileri ile ilgili uzun süredir devam eden tartışmaları yeniden alevlendirmesi bekleniyor. Güney Kore'nin başkenti Seul'un 238 km güneydoğusunda dördüncü büyük şehir Daegu'nun polis teşkilatı yaptığı açıklamada 22 yaşındaki şüphelinin çocuğunu Şubat ayının sonunda 10 gün boyunca evde tek başına bıraktığını kabul ettiğini belirtti. Polis çocuğun geçen ayın başlarında hayatını kaybettiğini de kaydetti. Polis, soyadı Jeong olarak açıklanan babanın cesedi evden çıkarmak için bir ay beklediğini ve Cuma günü battaniyeye sardığı cesedi plastik bir kutu içerisinde evinden 1,5 km uzaklıktaki bir çiçek bahçesine bıraktığını da açıkladı. İlk etapta Pazar günü çocuğunun kaybolduğunu polise bildiren baba yapılan sorgulama sırasında suçunu kabul etti.
Bu olay, ebeveynleri video oyunları oynarken çocuklarının öldüğü son zamanlarda yaşanan diğer vakalar ardından geldi. Güney Koreliler bu nedenle oyunlar konusunda düzenlemeler getirilmesini istiyor. Geçen yıl parlamentodan anti-bağımlılık yasası geçmiş bu yasanın kapsamına ise video oyunlarının yani sıra alkol, uyuşturucu ve kumar da dahil edilmişti. Ancak sınıflandırmanın çok geniş olduğu gerekçesi ile yasa öfkeleri de üzerine çekmişti. 2012 yılında yine Seul'de bir internet kafede bir anne yeni doğan bebeğini boğarak öldürmüş olay ardından kadın yakalanmıştı. Ulusal medya hamile olduğunun farkında olmayan kadının internet kafede iken doğum yaptığını belirtmiş, Koreliler bunu "PC çarpması" olarak adlandırmıştı.


İki yıl önce de Seul'de video oyunları oynarken üç aylık bebeklerinin açlıktan ölmesine neden bir çift polis tarafından gözaltına alınmıştı. Ölümü çocuk yetiştirmek ile ilgili yeterli bilgileri olmamasına bağlayan çift, oyunlarda kazandıkları sanal ürünleri gerçek hayatta satarak elde ettikleri para ile geçindiklerini söylemişti. Daegu polis teşkilatından bir yetkili ailesinin Jeong'un bir video oyun "bağımlısı" olduğunu kendilerine aktardığını söyledi. Yetkili Jeong'un iddia edilen bağımlılığının psikologlarca tanısı konulup konulmadığını belirtmedi. Polise göre işsiz olan Jeong'un hırsızlıktan sabıka kaydı bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...