Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore liderini kızdıran poster

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore liderini kızdıran poster

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir berberin camına Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un fotoğrafının bulunduğu posteri asması, Kuzey Kore'yi kızdırdı.

Londra'nın Güney Ealing semtinde bulunan bir berber dükkanın camına, Kim Jong-un fotoğrafını kullanarak ve üzerinde "Saçınızın kötü olduğu bir gün mü? Erkek saç kesiminde Nisan ayı boyunca yüzde 15 indirim" ifadelerinin bulunduğu bir reklam afişi astı.

Berber dükkanının sahibi Mo Nabbach, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, posteri astıktan sonra iki kişinin dükkanına geldiğini, dükkanın ve posterin fotoğraflarını çektiklerini söyledi.

nbsp;Kuzey Kore liderini kızdıran poster

Kuzey Kore Büyükelçiliğinden olduğu tahmin edilen iki kişinin daha sonra dükkanına tekrar geldiğini anlatan Nabbach, "Liderlerine saygısızlık olduğu için posteri indirmemi istediler. Onlara buranın İngiltere olduğunu, Kuzey Kore olmadığını söyledim. Daha sonra posteri kaldırma kararı aldık. Bu iki kişi takım elbiseliydi ve oldukça ciddilerdi. Çok tehditkarlardı" dedi.

Olayla ilgili hem Nabbach'ın, hem de Kuzey Kore Büyükelçiliğinin polisle irtibata geçtiği bildirilirken, Londra polisi, "Her iki tarafla da görüştük, suç teşkil eden bir durum yok" açıklamasını yaptı.

Kuzey Kore ile ilgili son dönemde, erkek üniversite öğrencilerinin, babasının ölümünün ardından 2011 yılında Kuzey Kore lideri olan Kim Jong-un saç modelinin aynısını kestirmek zorunda olduklarına dair haberler yansımıştı. Kuzey Kore'de hem kadınlar hem de erkekler için belli başlı saç modellerine izin verildiğine dair haberler de yer almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...