Putin'den Ukrayna'ya tehdit

Putin'den Ukrayna'ya tehdit

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan karışıklıklara ilişkin açıklamada bulundu.

Putin, Ukrayna'nın doğu kesimlerinde yaşanan krizle ilgili olarak, "Umarım Ukrayna'nın doğusunda askeri güç kullanmak zorunda kalmayız." ifadelerini kullandı.
"ÇÖZÜM RUSYA YADA ABD'DEN DEĞİL, UKRAYNA'DAN GELMELİ"
Putin, açıklamasına, "Kriz için çözüm çabası,Rusya ya da ABD'den değil Ukrayna'nın içinden gelmeli. Asıl konu,Kiev'in Rusça konuşan bölgeler için garanti vermesi. Krize çözüm bulunabileceği konusunda ümitliyim. Umarım Ukrayna'nın doğusunda askeri güç kullanmak zorunda kalmayız." ifadelerini ekledi.
RUS TANKLARI UKRAYNA'YA GİRMİŞTİ
Ukrayna'nın doğu kesimlerinde çıkan karışıklık nedneiyle, dün öğlen saatlerinde, üzerinde PRG ve kalaşnikof bulunan yaklaşık 150 kişiyi taşıyan Rus bayraklı tankların, Ukrayna topraklarına girdiği görülmüştü. nbsp;
HÜKÜMET BİNASINDA BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR
Diğer yandan; siyasi krizin yaşandığı Ukrayna'nın doğusunda Donetsk'te, Rusya yanlısı ayrılıkçıların işgal ettiği hükümet binasındaki bekleyiş devam ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...