Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman polisi, artık Milli Görüş'ü takip etmeyecek

/ Kaynak: DHA
Alman polisi, artık Milli Görüş'ü takip etmeyecek

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya'da iç istihbarat servisi, daha önce takip listesine aldığı İslam Toplumu Milli Görüş'ü (İGMG) artık takip etmeyecek.

Almanya'da iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı daha önce anayasaya aykırı hareket ettiği gerekçesiyle takip ettiği İslam Toplumu Milli Görüş'ü (İGMG) Hamburg'da artık takip etmeyecek.

Hamburg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Manfred Murck, Hamburg'ta Kuzey Almanya İslam Toplumları Birliği (BİG) Eyalet Teşkilatı içinde de yer alan İGMG'nin Anayasayı Koruma Teşkilatı'nca izlenen kuruluşlara ilişkin hazırlanacak 2014 raporunda yer almayacağını söyledi. İGMG Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu 31 binden fazla üyesi 300'den fazla cami ve kültür derneğine sahip olan İGMG hakkında verilen bu kararın çok geç alındığını belirterek İGMG'nin hiçbir zaman anayasaya aykırı bir tutumu olmadığının altını çizdi. Yeneroğlu bu kararın diğer eyaletlere örnek olacağını ve tüm eyaletlerde anayasayı koruma teşkilatının listelerinden çıkarılacağına inandıklarını söyledi. Alman basını konuya yoğun ilgi gösterirken, ülkedeki büyük gazeteler İGMG ile ilgili uzun makaleler ve haberler yayınlamaya başladı. Hamburg Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 2013 yılı için hazırladığı raporunda da İGMG'nin isminden bahsedilmemişti.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...