O.Afrika'da 14 bin Müslüman Hristiyan kuşatması altında

O.Afrika'da 14 bin Müslüman Hristiyan kuşatması altında

DÜNYA Haberleri

Orta Afrika'da Müslümanlara yapılan saldırılar devam ederken, Boda şehrinde 14 bin Müslüman zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

1 haftadır Hristiyan Anti-balaka milislerinin kuşatması altında tutulan Müslümanlar, yolda saldırıya uğrayabilecekleri için şehri terk edemiyor. Müslümanların oluşturduğu Seleka tarafından yapılan açıklamada, Bangassou, Bria ve Dekoa kentlerinde de Müslümanların saldırıya uğradığı bildirildi. Bu arada başkent Bangui'de Fransız askerlerinin ateş açması sonucu dört Müslüman öldü. Başkentteki Müslüman grupların sözcüsü Osman Abakar, "Hamile bir kadının Anti-balaka milisleri tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülmesi üzerine Müslüman halk protesto düzenledi. Müslümanların, kadının naaşını Fransız askeri birliğine götürmek istediğini ifade eden Abakar, "Askerler, öfkeli kalabalığı dağıtmak için ateş açtı ve dört Müslüman hayatını kaybetti" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...