'Felaket' su yüzüne çıkmaya başladı

/ Kaynak: AA
'Felaket' su yüzüne çıkmaya başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore'de batan feribotun enkaza girmeyi başaran dalgıçlar cesetleri su yüzüne çıkarmaya başladı.

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında öldüğü kesinleşenlerin sayısı hızla artıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçların tamamen suya gömülen feribotun enkazında bir açıklık bulmasıyla cesetlerin birer birer su yüzüne çıkarılmaya başladığı ve ölü sayısının şimdilik 52 olduğu belirtildi.

Enkaz bölgesinde bu sabah yapılan aramalar sonrası karaya gelen polis botlarının ilkinden 4, diğer 3'ünden ise 3 ölü bedeninin Jindo Adası'na çıkarıldığı ifade edildi. Üzerleri örtülerek sedyeler ile adaya çıkarılan bedenleri gören kayıp yolcuların akrabaları ise çığlık atarak ağlamaya başladı. Aileler çocuklarının öldüğünü bir türlü kabullenmek istemezken bir kişinin "Uyanın, lütfen uyanın" diyerek bağırdığı bildirildi. Son bulunan bedenlerle birlikte ölü sayısının 52'ye yükseldiğini kaydeden yetkililer kayıp sayısının ise 250 olduğunu dile getirdi. nbsp;

Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yol alan "Sewol" adlı feribot, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü.

Feribot, aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu. Kaptanın ve 2 mürettebat olayda ihmalleri bulunduğu şüphesiyle önceki gün gözaltına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...