Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hillary Clinton servetine servet kattı

/ Kaynak: İHA
Hillary Clinton servetine servet kattı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı görevinin sona ermesinden bugüne kadar geçen en az 12 milyon dolar kazandığı açıklandı.

Amerika merkezli olan ve finans alanında yayınlar yapan Bloomberg kanalı analistlerinin yayınladığı rapora göre Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinin bitmesinin ardından yaptığı konuşmalardan, düzenlenen etkinliklerden ve yazdığı kitaplardan en az 12 milyon dolar kazandığı ifade edildi. Analistler, Clinton'ın görev süresinin dolmasının ardından birçok üniversite, kanal ve özel kuruluşlarda konuşmalar gerçekleştirdiğini ve Clinton'ın her bir konuşmadan en az 200 bin dolar kazandığını kaydetti. Yayınlanan raporda Clinton'ın en az 27 konuşmaya katıldığı belirtilirken Clinton'ın, ABD Eski Başkanı Bill Clinton'ın düzenlediği 12 etkinlikte de yer aldığını kaydetti. Raporda Clinton'ın kazançlarından bazılarını Clinton Vakfı'na ve diğer vakıflara bağışladığı da ifade edildi.

Raporda ayrıca eski eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da görev süresinin dolduğu 2001 yılından beri düzenlenen birçok etkinlikte yer alarak para kazandığını belirtildi. Clinton'ın, 2006 yılında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada 150 bin dolar kazandığını kaydeden analistler Clinton'a sadece Goldman Sachs şirketinin 2001-2012 yılları arasındaki konuşmaları için 1.2 milyon dolar ödediğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...