'Filistin hükümetinin İsrail'i tanımasını istiyorum'

/ Kaynak: İHA
'Filistin hükümetinin İsrail'i tanımasını istiyorum'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ban Ki Moon, "Askeri eylemler durdurulmalı. Ben tamamıyla İsrail'İn savunma hakkını paylaşıyorum. Filistin hükümetinin İsrail'i tanımasını istiyorum" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, "Askeri eylemler durdurulmalı. Ben tamamıyla İsrail'İn savunma hakkını paylaşıyorum. İsrail demokratik bir ülke. Filistin hükümetinin İsrail'i tanımasını istiyorum" dedi.İsrail Başbakanı Netanyahu ile biraraya gelen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, "Hamas'ın roket saldırılarını kınıyoruz. Son vermeli. Ben Başbakan'a hayatını kaybedenlerden ötürü başsağlığı dilemek istiyorum. İsrail halkına da başsağlığı diliyorum. Hiç bir anne ve baba bizim yaşadığımız şeyleri yaşamamalı demişti. Biz Muhammedin yaşadığı acıyı paylaşıyoruz. Çok fazla Filistinli ve İsrailli hayatını kaybediyor. Çözüm bulmaya çalışılmalı. Görüşmeler yaptım. Filistin lideriyle sonra da ABD dişişleri bakanıyla görüştüm. Benim iki tarafa da verdiğim mesaj aynı savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. Bu sorunun altındaki sebebe bakmalıyız. Şiddete başvurulmamalı. Askeri eylemler durdurulmalı. Ben tamamıyla İsrail'İn savunma hakkını paylaşıyorum. İsrail demokratik bir ülke. Filistin hükümetinin İsrail'i tanımasını istiyorum" dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...