Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiliz vekil : 'Gazze'de olsaydım bende roket atardım'

/ Kaynak: AA
İngiliz vekil : 'Gazze'de olsaydım bende roket atardım'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de hükümetin küçük ortağı LDP'nin milletvekili David Ward, İsrail'in Gazze saldırılarına karşı attığı tweetler eleştirilerin odağında.

İngiltere'de koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Partisi'nin milletvekili David Ward, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılara karşı attığı mesajlar nedeniyle eleştirilirken, partisi, Ward'in görüşlerini disiplin konusu olarak ele alacağını duyurdu.

İngiltere'nin Bradford East bölgesi milletvekili olan Ward, dün Twitter hesabından attığı mesajında, "Büyük soru şu, eğer Gazze'de yaşasaydım roket atar mıydım? Büyük ihtimalle evet" ifadelerini kullanmıştı.

Mesajıyla sosyal medyada görüş ayrılıklarına neden olan Ward'ın partiden uzaklaştırılmasını talep eden bazı Twitter kullanıcıları, sosyal medya üzerinden Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Nick Clegg'e çağrıda bulunurken, bazıları da Ward'ın mesajını "kepazelik" ve "şiddete teşvik" olarak değerlendirdi.

İsrail-Filistin krizine yönelik bugün yeni bir Twitter mesajı atan Ward, Almanca olarak, "Ben bir Filistinliyim" derken, İngilizce devam ettiğini mesajında, "Batı hangi tarafta olduğuna dair kararını vermeli" ifadesini kullandı.

Liberal Demokrat Parti'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, partinin Ward'ın görüşlerine mesafeli yaklaştığı belirtilirken, Genel Başkan Clegg'in, İsrail ve Filistin için her daim barışçıl çözümden yana olduğunun altı çizildi. Partiden yapılan açıklamada, "David Ward'ın görüşlerini tamamıyla kınıyoruz. Bu görüşler Liberal Demokratları temsil etmiyor. Parti bu konuyu ciddiye alıyor ve bunu bir disiplin konusu olarak ele alacağız" denildi.

Liberal Demokrat Parti milletvekili Ward, Temmuz 2013'de yine İsrail'e yönelik görüşleri ve kullandığı dil nedeniyle partisinden üç aylığına uzaklaştırılmıştı. Ward, İsrail'i "ayrımcılık yapan devlet" nbsp; olarak tanımlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...