Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte 'Cesur Yürek'ler

İşte 'Cesur Yürek'ler

DÜNYA Haberleri

Gazze'deki trajediyi görmek dünyanın işine gelmiyor!.. Ama vicdan sahipleri, Yahudi bile olsalar İsrail'e sessiz kalmıyor!

İsrail'in katliamı dünyanın birçok ülkesinde vatandaşlar tarafından protesto edilirken, Katar ve Türkiye dışındaki hükümetler susmayı tercih ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler ve bazı ülkeler İsrail'in soykırım yapmasına rağmen Hamas'ı kınayıp, İsrail'e destek veriyor. Vicdanların sesini dile getiren CNN Diana Magnay, İngiliz milletvekili David Ward gibi isimler ise Yahudi meydası tarafından büyük eleştirilere maruz kalıyor. nbsp;
YAHUDİ AVUKAT: BU SOYKIRIM
Almanya'da yaşayan dünya kamuoyunun yakından tanıdığı Yahudi insan hakları savunucusu avukat Felicia Langer, "Şu anki hükümet savaş kışkırtıcılığı yapıyor" dedi. İsrail ve Alman vatandaşı olan Langer, "İsrail barış istemiyor, toprak istiyor. Bunun için de ölülerimizi kullanıyor. Bir başbakanımız var, Merkel... Dünyanın en güçlü kadını ama İsrail'i destekliyor. Öldürülen çocuklar için tek kelime etmiyor. İsrail'i durdurmak için uluslararası baskı şart" dedi. Alternatif Nobel Ödülü sahibi Langer, Gazze'de olup bitenleri gettoda yapılan bir soykırım olarak gördüğünü söyledi ve, "Gazze'den İsrail'e fırlatılan roketleri ben de iyi görmüyorum ama bunun neden yapıldığını anlamak lazım. 47 yıldır işgal altına alınan bir toplum böyle adımlar atmak zorunda bırakılıyor. Zamanımızda en uzun süren işgal ve bunu sonlandırmak lazım" diye konuştu.
İNGİLİZ VEKİL: ROKET ATARDIM
İngiltere'de koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Partisi'nin milletvekili David Ward, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılara karşı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan attığı mesajlar sebebiyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Ward, "Gazze'de yaşasaydım roket atar mıydım? Büyük ihtimalle evet" mesajını paylaştı. Gelen tepkilere Ward, "Ben bir Filistinliyim. Batı da tarafını seçmeli" diye cevap verdi. Partisinden daha sonra yapılan açıklamada ise Ward'ın "özür dilediği" öne sürüldü. Açıklamada, Ward'ın, "Her iki taraftaki şiddeti kınıyorum. nbsp;Bu çatışmada ateşkes şart" sözlerine yer verildi. nbsp;
CNN, SÜRGÜNE GÖNDERDİ
CNN muhabiri Diana Magnay, İsrail'in Gazze'yi bombalamasını bir tepeden izleyen ve sevinç çığlıkları atan İsraillilerin kendisini tehdit etmesinin ardından Twitter'dan verdiği tepki üzerine Moskova'ya gönderilmişti. Bu arada BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da "Gazze'ye yönelik saldırıda, devletler hukuku savaş suçu teşkil edecek ölçüde ihlal edilmiş olabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...