Fransa'dan Gazze'ye insani yardım jesti

/ Kaynak: AA
Fransa'dan Gazze'ye insani yardım jesti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande,ülkesinin İsrail'in saldırıları karşısında zor günler geçiren Gazze halkına 11 milyon avro insani yardım yapacağını açıkladı.

François Hollande, insani yardımla ilgili duyurusunu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Fransız sivil toplum kuruluşları temsilcilerini kabulü sırasında yaptı. Hollande, insani yardımın 8 milyon avroluk kısmının Filistin yönetimi, 3 milyon avroluk kısmının ise BM ve insani yardım kuruluşları aracığıyla Gazze'ye ulaştırılmasının planlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantıya katılan Fransız sivil toplum kuruluşu Dünya Doktorları Derneği Başkan Yardımcısı François Sivignon ise Gazze'ye yeteri kadar ilaç ve sağlık malzemesi götürememekten yakındı.

Gazze'ye göndermek istedikleri sağlık ekipleri ve ilaçların sınırda bekletildiğini kaydeden Sivignon, bu kişilerin ve ilaçların Gazze'ye ulaşması için Hollande'dan yadım istediklerini söyledi.

Bölgede yerinden edilmiş kişilerin sayısının 130 bine ulaştığını kaydeden Sivignon, ateşkesin bir an önce sağlanması gerektiğine işaret ederek, sağlık ekiplerinin Gazze'ye ulaştırılması konusunda kararlı oldukları söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...