İsrail BM okulunu vurdu! Ölü ve yaralılar var

İsrail BM okulunu vurdu! Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusunun, Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı bir okula düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail ordu birlikleri, Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula saldırdı. Saldırıda 9 bebeğin öldüğü acı haberi geldi. İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 13 kişi hayatını kaybetti, en az 120 kişi yaralandı. Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor. Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan hastenesinde okulda ölen cesetleri ve yaralılarla dolu olduğunu söyledi.

YARALILAR İÇİN YETERLİ YER YOK!

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi. Al Jazeera'ye konuşan ve saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı. BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

GÜVENLİ NOKTAYDI!
nbsp; nbsp;
nbsp;Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi. Okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi. nbsp;
nbsp;
İLK KEZ CAN KAYBI YAŞANDI
nbsp; nbsp;
Saldırılar başladığı günden bu yana İsrail dördüncü defa BM binasını vuruyor. Ancak bugün ilk defa can kaybı yaşandı.
nbsp;
İsrail'in 17. gününe giren Gazze saldırıları sonucu 140 binden fazla Filistinli evlerini terk etti. Çoğu Filistinli ise Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) işlettiği binalara sığındı.

BOMBARDIMAN ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İsrail ordusunun hedefindeki noktalardan biri de Şeyh Rıdvan semtiydi. Sivil yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye atılan füzeler Filistinli ailelerin yaşadığı iki apartmana isabet etti.

nbsp;Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri ile Beyt Hanan semtleri de iki gündür İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

nbsp;Huza semtine giren İsrail askerleri bombalamalarda ölen Filistinlilerin cesetlerinin kaldırılmasına izin vermiyor. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuş durumda. Hareket halindeki her şeye ateş ediliyor. Ambulanslar ve kurtarma ekipleri de sürekli bombalamalar devam ettiği için bölgeye giremiyor.

nbsp;Beyt Hananu ve Han Yunus semtlerinde yaralılar aileleri veya yakınları tarafından sırtlarda taşınarak en yakın hastaneye ulaştırılıyor.

nbsp;Bombalamalar sonucu yıkılan binaların altında hala çok sayıda Filistinli var.

nbsp;Kassam Tugayları ise Gazze'nin doğusundaki Tuffeh bölgesine sızarak sekiz askeri öldürdüklerini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...