Ban, hedef gösterdi Israil okulu vurdu

Ban, hedef gösterdi Israil okulu vurdu

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun; önceki gün "BM okullarına silah depolanıyor" dedi. İsrail'in vurduğu okulda 15 kişi öldü

İsrail ordusu,Gazze'nin kuzey doğusundaki Beyt Hanun'da evlerini terk eden sivillerin sığındığı bir Birleşmiş Milletler okulunu tank ateşiyle vurdu. Saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı. Bu, Hamas'ın roket depoladığı iddiasıyla İsrail'in vurduğu dördüncü BM kuruluşu oldu. Saldırının, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenlemesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Ban toplantıda, "BM okullarına silah depolayanlar hem okulları potansiyel askerî hedef haline getiriyor hem de binada çalışan BM personelinin ve oraya sığınanların hayatını tehlikeye atıyor" demişti. İsrail, ayrıca son 24 saat içinde 6'sı okul, 7 BM binasını vurdu. nbsp;
8 İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Hamas'ın askerî kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Ben Gurion havaalanını hedef aldı. Tugaya bağlı birliğin, Gazze'nin doğu sınırındaki Et-Tuffah Mahallesi'nden İsrail sınırına sızdığı belirtildi. Birliğin "sıfır noktası"nda M75 füzeleriyle gerçekleştirdiği operasyonda, 8 İsrail askeri öldürüldü. Saldırıların ardından Ben Gurion'a sefer düzenleyen 32 şirket 'güvenlik riski' sebebiyle uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Türk havayolu şirketlerine getirilen uçuş yasağı ise 24 saat daha uzatıldı.
BREZİLYA?DA?ELÇİSİNİ?ÇEKTİ
Gazze'de sivillerin hedef alınmasının ardından elçilerini istişare için çeken Ekvador ve Şili'ye Brezilya da katıldı. Tel Aviv'deki elçisini çeken ve "İsrail ile Filistin arasında tırmanan şiddet kabul edilemez" açıklamasında bulunan Brezilya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de kullandığı orantısız gücü kınadıklarını bildirdi. Operasyonlara başladığı günden itibaren sivil hedefleri vuran İsrail, bugüne kadar 760?Filistinlinin ölümüne, 4 bin 833 kişinin de yaralanmasına yol açtı. nbsp;


HALİD MEŞAL: Daha kaç İsrail askeri ölmeli?

Barış için taleplerinin bazıları tarafından hor görüldüğünü söyleyen Hamas lideri Halid Meşal, "Obama, Ban Ki-mun ve özgür dünya liderlerine sesleniyorum: Size yalvarmıyoruz, sadece diyoruz ki, bir gün Filistinliler, özgür ve bağımsız topraklarında yaşayacak. Gazze'deki kuşatmanın kalkması için kaç İsrail askerinin ölmesi gerekiyor?" dedi.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...