Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya'daki çatışmalarda 97 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Libya'daki çatışmalarda 97 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 97 kişinin öldüğü, 404 kişinin yaralandığı bildirildi.

Libya Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 hastaneden alınan verilere göre, başkentte çıkan çatışmalarda 97 kişinin hayatını kaybettiği, 404 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Libya Sulh Meclisi sözcüsü Eyyub eş-Şar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışan taraflar arasında çözüm için yürütülen müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltarak vatandaşlarını tahliye etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...