İsrail saldırısında 10 çocuk öldü

/ Kaynak: AA
İsrail saldırısında 10 çocuk öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusunun, mülteci kampındaki bir piknik alanına saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırıda 10 çocuğun öldüğü yönünde bilgiler geliyor.

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Anadolu Ajasn'ının Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki bir piknik alanını hedef aldı.

Şifa Hastanesi'ne şu ana kadar 10 çocuk cesedinin ulaştığını ifade eden yetkililer, onlarca yaralının da tedavi altına alındığını ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

Şifa Hastanesinde görev yapan Filistinli doktor Nasır El Sadi de, NTV canlı yayınına bağlandı ve 10 çocuğun hayatını kaybettiği yönünde bilgiyi doğruladı.

3 HEDEFİ DAHA VURDU
Öte yandan İsrail ordusu, Han Yunus, Beyt Hanun ve Cebaliye'de Hamas'a ait 3 hedefi de vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Hamas ise Gazze'deki çatışmalarda iki İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. Hamas, 21 günde ölen İsrailli asker sayısının da 91'e ulaştığını açıkladı. İsrail'in açıkladığı resmi rakam ise 43.

nbsp;İsrail saldırısında 10 çocuk öldü

BM'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI
Uluslararası toplumun, Gazze için ateşkes arayışı da sürüyor. Olağanüstü toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bayram boyunca koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu. Bu hamlenin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da kameraların karşısına geçerek, ateşkes çağrısını yineledi.

Hamas dün öğle saatlerinde Gazze'de tek taraflı 24 saatlik ateşkes başlatmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1000'in üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...