Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, dün 5 askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı

/ Kaynak: AA
İsrail, dün 5 askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde meydana gelen dünkü çatışmalarda 5 askerin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden, İsrail'in Nahal Oz bölgesine uzanan tüneli kullanarak saldırı düzenlemek isteyen silahlı Filistinlilerle meydana gelen çatışmalarda 5 asker yaşamını yitirdi" denildi.Ordu, dün aralarında bir başçavuşun da bulunduğu 5 askerin öldürüldüğünü açıklamıştı. Son olayla dünkü çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı 10 yükseldi.İsrail ordusunun açıklamalarına göre, 17 Temmuz'dan bu yana 53 asker hayatını kaybetti. İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından bu sabah yapılan açıklamada, kara saldırılarının başladığı günden bu yana 110'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğü, yüzlercesinin ise yaralandığı belirtilmişti.
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye ulaştığını açıklamıştı.
BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...