Moskova'da caddeler insan seline döndü

Moskova'da caddeler insan seline döndü

DÜNYA Haberleri

Müminler, sabah bayram namazı için camilere akın etti. En çarpıcı kare, Rusya'nın başkenti Moskova'dan geldi. Caddeler insan seline döndü.

Türkiye, İslam dünyası ve diğer ülkelerde yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için dün sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Bayram namazını Mescid-i Haram'da eda etmek için gece yarısından itibaren Kabe'ye gelen Müslümanlar, sabaha kadar ibadet ederek geceyi değerlendirdi. Kabe'nin etrafındaki tavaf alanı ile Mescid-i Haram bayram namazı öncesi Müslümanlarla doldu taştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bayram namazını Konya'da binlerce kişiyle birlikte kıldı. Burada, İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların son bulması için dualar okundu. Kudüs'teki müslümanlar da bayram namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Yüzlerce Filistinli, nbsp;"Canımız sana feda Gazze", "Canımız kanımız Aksa" sloganları attı. Moskova'da camilere sığmayan Müslümanlar, namazı sokaklarda kıldı. Cemaattin 100 bini geçtiği tahmin ediliyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da ve İsviçre'nin Cenevre şehrinde bayram namazı kılan gurbetçiler, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze için dualar etti. nbsp;

nbsp;Moskova'da caddeler insan seline döndü
Mescid-i Haram'da Ramazan Bayramı namazını kılmak isteyen binlerce Müslüman Mekke'ye akın etti.
nbsp;Moskova'da caddeler insan seline döndü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...