Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, İsmail Haniye'nin evini de vurdu

/ Kaynak: AA
İsrail, İsmail Haniye'nin evini de vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığı günden beri en ağır bombardımanını dün gece düzenledi. Saldırıda Hamas liderinin evi de vuruldu.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında Dahir ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını söyledi. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarda En-Neccar ailesinden 3 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, Gazze'nin orta kesimindeki el-Breyc Kampı'na düzenlenen hava saldırısında ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda da 15 Filistinlinin yaralandığını aktaran Kudra, son saldırılarla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye yükseldiğini kaydetti. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının halen yoğun şekilde devam ettiği belirtildi. nbsp;
İSRAİL AYDINLATMA FİŞEĞİ ATTI
Gazze sınırındakiİsrail askeri birlikleri, Gazze'nin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesi ile kuzeybatısı ve güneyindeki er-Rimal ve Tel el-Heva semtlerine onlarca aydınlatma fişeği attı. Atılan fişeklerden bazılarının AA'nın Gazze ofisinin yakınlarındaki tarım arazileri, okullar ve evlere düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın sebebiyle bazı Filistinliler yaralandı. İsrail ordusu, aydınlatma fişekleriyle eş zamanlı olarak Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden yoğun saldırılar düzenledi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Tel el-Heva semtinde 4 katlı bir evi yıkan İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı da füzelerle bombaladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı. İsrail'in son saldırılarıyla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı bin 85'e, yaralananlar ise 6 bin 470'a yükseldi.
İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI İSMAİL HANİYE'NİN EVİNİ BOMBALADI
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Haniye'nin Gazze'nin batı kesiminde yer alan eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki evini bombaladı. Saldırıda Haniye'nin evi ve çevresindeki binalarda ciddi hasarın meydana geldiği ifade edilirken, ölü veya yaralı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.
HAMAS'A AİT nbsp;EL-AKSA TELEVİZYON VE RADYO BİNASI VURULDU
İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait el-Aksa televizyon ve radyo binalarını vurduğu bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında bulunan Nasr Mahallesi'ndeki el-Aksa televizyon binasını vurdu. Saldırıda bina tamamen yıkılırken, çevredeki evler zarar gördü. İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı (İHA) ise er-Rimal semtindeki el-Aksa radyo binasını bombaladı. Saldırı nedeniyle radyonun yayınlarının durduğu belirtildi El-Aksa televizyon binası, İsrail'in 2008 ve 2012 yıllarında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında da bombalanmıştı. İsrail'e ait bir İHA, 2012 yılındaki savaşta el-Aksa kanalı çalışanı 2 gazeteciyi taşıyan aracı hedef almış, saldırıda gazeteciler hayatını kaybetmişti.
FİLİSTİNLİLERE EVLERİNİZİ TERK EDİN MESAJI
İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gazze'nin Şucaiye, Zeytun, Cibaliye, Beyt Hanun, Beyt Lahiya bölgelerinde yaşayan Filistinlilere telefonla mesaj gönderilerek, "evlerini derhal terk ederekGazze şehir merkezine doğru gitmeleri" istendiği bildirildi.
30 EV TAMAMEN YIKILDI
Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi. nbsp;Filistin emniyet kaynakları, İsrail'in Gazze'ye dün yaklaşık 100 füze attığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...