İsrail toplu katliama başladı

İsrail toplu katliama başladı

DÜNYA Haberleri

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin çeşitli bölgelerini yoğun bombardımana tuttu.

İSRAİL ELEKTRİK SANTRALİNİ VURDU
Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki tek elektrik santralinin ana yakıt tankerini vurması üzerine üretim tamamen durdu" dedi.


İsrail'in daha önce bazı elektrik ana hatlarını kesmesi dolayısıyla enerji açığı yüzde 90'a ulaşmıştı.


"EVLERİ TERK EDİN"


İsrail ordusu, saldırılarına devam ettiği Gazze'de, kuzeyde ve doğuda yaşayan halkın evlerini derhal terk edip, Gazze şehir merkezine doğru gitmelerini istedi.


İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gazze'nin Şucaiye, Zeytun, Cibaliye, Beyt Hanun, Beyt Lahiya bölgelerinde yaşayan Filistinlilere telefonla mesaj gönderilerek, "evlerini derhal terk ederek Gazze şehir merkezine doğru gitmeleri" istendiği bildirildi.
BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıları sonucunda bin 85 Filistinli yaşamını yitirdi, 6 bin 470 kişi yaralandı.


İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
ORDU ONLARCA AYDINLATMA FİŞEĞİ ATTI


İsrail ordusu, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğu ve batı bölgelerine onlarca aydınlatma fişeği attı.


Gazze sınırındaki İsrail askeri birlikleri, Gazze'nin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesi ile kuzeybatısı ve güneyindeki er-Rimal ve Tel el-Heva semtlerine onlarca aydınlatma fişeği attı.


Atılan fişeklerden bazılarının Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze ofisinin yakınlarındaki tarım arazileri, okullar ve evlere düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın sebebiyle bazı Filistinliler yaralandı.


İsrail ordusu, aydınlatma fişekleriyle eş zamanlı olarak Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden yoğun saldırılar düzenledi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Tel el-Heva semtinde 4 katlı bir evi yıkan İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı da füzelerle bombaladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.


İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı. İsrail'in son saldırılarıyla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısı bin 85'e, yaralananlar ise 6 bin 470'a yükseldi.


ÖLÜ SAYISI 1119 OLDU


İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı


Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı bin 119'a yükseldi
İsrail'in, abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.


Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında Dahir ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını söyledi.


Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarda En-Neccar ailesinden 3 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, Gazze'nin orta kesimindeki el-Breyc Kampı'na düzenlenen hava saldırısında ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.


İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda da 15 Filistinlinin yaralandığını aktaran Kudra, son saldırılarla 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye yükseldiğini kaydetti.
BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
SAVAŞ UÇAKLARI BASINI DA VURDU


İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait el-Aksa televizyon ve radyo binalarını vurduğu bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında bulunan Nasr Mahallesi'ndeki el-Aksa televizyon binasını vurdu. Saldırıda bina tamamen yıkılırken, çevredeki evler zarar gördü.


İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı (İHA) ise er-Rimal semtindeki el-Aksa radyo binasını bombaladı. Saldırı nedeniyle radyonun yayınlarının durduğu belirtildi


El-Aksa televizyon binası, İsrail'in 2008 ve 2012 yıllarında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında da bombalanmıştı.
İsrail'e ait bir İHA, 2012 yılındaki savaşta el-Aksa kanalı çalışanı 2 gazeteciyi taşıyan aracı hedef almış, saldırıda gazeteciler hayatını kaybetmişti.
BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
30 EV TAMAMEN YIKILDI


İsrail'in, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığı, 40 binada ise kısmi tahribat meydana geldiği bildirildi.


Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.
Görgü tanıkları ise İsrail'in gece boyunca Gazze'deki hükümet binaları ile evleri hava, kara ve denizden bombalamaya devam ettiğini, saldırılar sebebiyle ölü ve yaralananların bulunduğunu ifade etti.


Öte yandan, Filistin emniyet kaynakları, İsrail'in Gazze'ye dün yaklaşık 100 füze attığını belirtti.
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bayramın birinci günü 43 Filistinlinin öldüğünü, çoğu çocuk ve kadın 260 kişinin yaralandığını açıklamıştı.


İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.


BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları sebebiyle şu ana kadar bin 108 Filistinli hayatını kaybetti, 6 bin 500 kişi de yaralandı. nbsp;


SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...