Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'daki taksicilere kemer zorunluluğu

/ Kaynak: AA
Almanya'daki taksicilere kemer zorunluluğu

DÜNYA Haberleri  / AA

ALMANYA'da taksicilere de kemer takma zorunluluğu getiriliyor.

Saarbrücker Zeitung gazetesinin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Federal Hükümet taksicilerin de kemer takmalarını zorunlu kılacak bir düzenleme hazırlığında. Almanya'da 1970'li yıllardan bu yana taksicilere gasp olaylarında hareket serbestisi sağlaması açısından kemer takma zorunluluğu uygulanmıyordu. Düzenlemenin, taksiciler açısından trafik kazalarının gasp olaylarından daha tehlikeli hale gelmesi ve kazalar nedeniyle yaralanma olaylarının artması üzerine yapıldığı belirtiliyor.
Alman Taksiciler Birliği verilerine göre, 2013 yılında 244 gasp olayı görülürken, kazalarda yaralanan taksicilerin sayısı gasp olaylarından 10 kat daha fazla. Gazete, 15 aya kadar olan bebeklerin araçlarda seyahati konusunda da yeni düzenleme yapılıyor. 15 aydan küçük bebeklerin özel bebek koltuklarında sürüş yönünün aksi yönde ya da yan şekilde kemer takılarak seyahat etmeleri öngörülüyor. Düzenlemeye uymayanlara 25 Euro para cezası verilmesi söz konusu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...