Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hiroşima'ya bomba atan Theodore Van Kirk öldü

Hiroşima'ya bomba atan Theodore Van Kirk öldü

DÜNYA Haberleri

İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atom bombası atan uçakta görev yapan Theodore Van Kirk 93 yaşında öldü.

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan 93 yaşındaki Theodore Van Kirk'in yaşamını yitirdiğini oğlu Tom Van Kirk açıkladı.

"O BİR SAVAŞ KAHRAMANI OLARAK TANINIYORDU"
"Enola Gay" isimli ABD askeri uçağının mürettebat üyesi olan Theodore Van Kirk'in eceliyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Babasının ölümüyle ilgili açıklama yapan Tom Van Kirk, "O bir savaş kahramanı olarak tanınıyordu ama bizim için muhteşem bir babaydı. Ben ve kardeşlerim böyle muhteşem bir babaya sahip olduğumuz için çok şanslıydık" dedi.
Hiroşima'ya bomba atan Theodore Van Kirk öldü

140 BİN İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU
Askerliği sırasında "Dutch" (Hollandalı) lakabıyla anılan Van Kirk, Japonya'nın Hiroşima kentine "Little Boy" ismi verilen ilk atom bombasını bırakan "B-29 Superfortress" uçağında rotacı olarak görev yapıyordu. İkinci Dünya Savaşı'nı sonlandırmak için ABD'nin Japonya'nın Hiroşima kentine attığı "Little Boy" adı verilen atom bombası 140 bin insanın ölümüne neden oldu.

BOMBAYI ATTIĞINDA 24 YAŞINDAYDI
140 bin insanın ölümüne neden olan atom bombasını atan uçakta görev yapan Theodore Van Kirk, bu misyonu yerine getirdiğinde 24 yaşındaydı.

"SİLAHLARIN YASAKLANMASINI GÖRMEK İSTİYORUM" DEMİŞTİ
Theodore Van Kirk 2005 yılında uluslararası haber ajansı AP'ye verdiği röportajda, İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadığı savaş ve atom bombası deneyiminin anlaşmazlıkları ortadan kaldırmaya yetmediğini gösterdiğini belirterek, "Silahların yasaklanmasını görmek istiyorum" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...