Ha Hitler, Ha Netanyahu! Sadece bıyığı yok

Ha Hitler, Ha Netanyahu! Sadece bıyığı yok

DÜNYA Haberleri

Hitler, Yahudileri gaz odalarında boğdu. Yahudilerin torunları ise Filistinlileri gaz bombalarıyla imha ediyor.

Filistinlilerin üzerine üç haftadır havadan ve karadan bomba yağdıran İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Ölenlerin sayısı bin 400'ü aştı. Kurbanların yüzde 82'si sivil. İsrail, 70 yıldır Filistinlilere kendi topraklarında kan kusturuyor. İktidara her gelen, kıyım yapıyor. Son zulmün başında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bulunuyor. nbsp;
Bugün 'soykırım' denilince ilk akla gelen isim olan Adolf Hitler, ırkçı politikalarıyla Avrupa'da en az 5.5 milyon insanın ölümüne yol açtı. Alman lider, sonra ölümün acısını siyanürle intihar ederek tattı. Hitler, Yahudileri ve Romanları gaz odalarında boğdu. Netanyahu yönetimindeki İsrail ise bugün Filistinlileri yasaklı pudra, misket ve yangın bombalarıyla öldürüyor. Üstelik bunu yaparken de ne sivil dinliyor, ne çocuk, ne ibadethane, ne okul ne de ambulans... BM kararları ise hiçe sayılıyor. Gazze'de topyekûn katliam uygulanıyor.
60 yıldır politikalarını dedelerine uygulanan soykırım üzerine geliştiren İsrail, dün kendilerine yapılanı bugün Filistinlilere reva görüyor. Zulümler, uluslarası raporlara da yansıyor. Goldstone raporu onlardan biriydi. 2009 yılı başında yapılan saldırıyla ilgili hazırlanan raporda, İsrail'in Gazze'de insan haklarını ihlal ettiği, savaş suçu işlediği, doğrudan sivilleri hedef alan kasıtlı eylemler gerçekleştirdiği, namaz vaktinde cami vurduğu, gıda temininin yapıldığı fabrikaları yerle bir ettiği belirtilmişti. 7 Temmuz 2014'ten beri yapılan katliamlarla ilgili de BM 21 rapor hazırladı. Raporları dünya liderlerinin umursamadığı ortada! Ancak "utanç hanesi"nde her şey kayıtlı:
"3 haftada bin 422 kişi öldürüldü. 8 bin 265 kişi yaralandı. Bunların yüzde 82'si sivil, beşte biri ise çocuktu. Bombardımanda pazar yerleri, camiler hedef alındı. BM yetkilileri 'Halk okullara sığındı, vurmayın" diyerek İsrail'e koordinat verdi. Ancak Netanyahu yönetimi iki saat sonra vurdu. Kundaktaki bebekler uykuda öldü. İlk iki haftada 3 bin ton bomba atıldı. Yönetimden güç alan İsrailliler, sokaklarda katliam kutlaması yaptı. Kadın parlamenterler "hamile filistinlileri vurun iki kişi ölsün" diyebildi.

nbsp;Ha Hitler, Ha Netanyahu! Sadece bıyığı yok
nbsp;Ha Hitler, Ha Netanyahu! Sadece bıyığı yok
ÇİFTE STANDART
Nazilerin yaptığı soykırım dünya tarihinin utanç duyduğu hadiselerden biri... Ama Gazze'dekiler öyle görülmüyor....


Tarih diğerlerini lanetliyor
O da katliamla hatırlanacak
Dünya son yüzyılda birçok eli kanlı lider gördü. Almanya'da Hitler, Çin'de Mao, İtalya'da Mussolini, Rusya'da Stalin, İspanya'da Franco, Sırbistan'da Miloşeviç, Romanya'da Çavuşesku, Irak'ta Saddam, Libya'da Kaddafi milyonlarca insanın kanına girdi.
İtalyan diktatör Benito Mussolini, 400 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuldu. Yaşadığı gibi öldü. 1945'te kurşuna dizildi ve cesedi benzin istasyonunda asılarak teşhir edildi.
Rusya'nın komünist lideri Josef Stalin insanlığın üzerinden silindir gibi geçen diktatörlerdendi. 20 milyon kişi onun politikaları yüzünden hayatını kaybetti. 50 milyon kişiyi yargılattı. Milyonlarca Türkü sürgünlerde kırdı. Felç geçirdi, yatalak oldu. Son nefesini pisliğinde boğularak verdi.
Çin'in komünist lideri Mao Zedong, katliam, işkence, kıtlık gibi sebeplerle en az 12 milyon insanın ölümüne yol açtı. Doğrudan en az 6 milyon kişinin ölüm fermanını imzaladı. Özellikle Uygur Türklerine yönelik planlı bir soykırım politikası yürüttü. Uzun süre yatağa bağımlı yaşadı. İnleye inleye can verdi.
İspanyol lider Francisca Franco en az 1 milyon insanın ölümüne yol açtı. Ölümü bile usandırarak öldü.
Yugoslavya'nın devlet başkanı Sırp kasabı Slobadan Miloşeviç 20 yıl önce Balkanları kan gölüne çevirdi. 250 bin kişinin ölümüne yol açtı. Yüzbinlerce Bosnalı'ya soykırım yaptı. Lahey'deki hücresinde ölü bulundu.
Avrupa'nın en acımasız diktatörlerinden Nikolay Çavuşesku, Romanya'da 10 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuldu. Elleri arkadan bağlanarak kurşuna dizildi.
Saddam Hüseyin, Irak'ı 24 yıl demir yumrukla yönetti. Yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olan İran-Irak savaşını başlattı. 1987'de Halepçe'de Kürtlere kimyasal silah kullandı. Kendisine muhalefet eden Türkmenleri katlettirdi. 2003'te ABD'nin işgaliyle devrildi. Küçücük bir delikte yakalandı ve asılarak idam edildi.
Muammer Kaddafi Libya'da 42 yıl hüküm sürdü. Döneminde büyük katliamlar yapıldı. Devrildikten sonra kaçtı. Bulundu ve kendi halkı tarafından linç edilerek öldürüldü.
Ariel Şoran Gazze ve Batı Şeria'ya Yahudi yerleşimleri kurma planının fikir babalarındandı. Filistinlilere yıllarca zulüm yaptı. "Beyrut kasabı" diye anıldı. Beyin kanaması geçirdi. 8 sene bitkisel hayatta kaldı, ölemedi. İnleye inleye can verdi.
Diktatörlere karşı demokrasi havarisi geçinen, Arap Baharına destek veren batı dünyası, şimdi diktatörleri bile geride bırakan Binyamin Netanyahu yönetimine tepkisiz... nbsp;


nbsp;Ha Hitler, Ha Netanyahu! Sadece bıyığı yok


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...