Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçırılan askerle ilgili iddia Refah'taki katliamı örtbas içindir

/ Kaynak: AA
Kaçırılan askerle ilgili iddia Refah'taki katliamı örtbas içindir

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail'in kaçırılan askerle ilgili iddialarıyla, kamuoyunu yanılttığını söyledi.

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "İsrail'in kaçırılan askerle ilgili iddiası, kamuoyunu yanıltmak, insani ateşkesi ihlal etmek ve özellikle Refah'ta acımasızca gerçekleştirdiği katliamı örtbas içindir" dedi. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail'in kaçırılan askerle ilgili iddialarıyla, kamuoyunu yanılttığını söyledi.

Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in kaçırılan askerle ilgili iddiası, kamuoyunu yanıltmak, insani ateşkesi ihlal etmek ve özellikle Refah'ta acımasızca gerçekleştirdiği katliamı örtbas içindir" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmişti.

İsrail ordusunun Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes ilanından yaklaşık 2 saat sonra ise bunu ihlal ederek, Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenlediği, ölen ve yaralananların olduğu belirtilmişti.

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığı iddia edilerek, "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri teröristler tarafından kaçırıldı" ifadelerine yer vermişti.

Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk ise 1 İsrailli subayın esir alındığını, ancak bunun sabah saatlerinde açıklanan ateşkesten önce gerçekleştiğini kaydetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...