Ukrayna'nın doğusunda şiddet durmuyor

/ Kaynak: AA
Ukrayna'nın doğusunda şiddet durmuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın Lugansk kentinde topçu ateşi sonucu 5 sivilin öldüğü, birisi çocuk 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lugansk Belediyesi Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçılarla kent merkezindeki çatışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, topçu ateşi sonucu 5 sivilin öldüğü, birisi çocuk 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Ayrıca şehirde devam eden çatışmalardan dolayı iki elektrik istasyonuyla hatlarının zarar gördüğü bildirildi. Elektrik kesildiği için su pompalarının çalıştırılamadığı ve şehre su temininin yapılamadığı belirtildi. Açıklamada, doğalgaz sıkıntısı yaşandığı ve iletişim hatlarının tamiratının da engellendiği aktarıldı.

Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lysenko ise yaptığı açıklamada, Rusya topraklarından Grigorivka kasabasında bulunan Ukrayna ordu birliğine karşı Grad tipi füzeyle saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi. Lysenko, saldırının gerçekleştirildiği saatlerde Rusya topraklarından 150 kişilik bir ayrılıkçı grubunun 3 Rus tankı desteğiyle Ukrayna askerlerine saldırdığını, ordunun sert müdahalesiyle ayrılıkçıların geri püskürtüldüğünü belirtti.

Öte yandan nbsp; Ukrayna Devlet Sınır Servisin'den yapılan açıklamada, dün akşam Rusya topraklarının sınırdan 8 kilometrelik mesafedenLugansk bölgesindeki Makariv ve Nova Vilhova yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna Sınır Birliğine karşı 50 kez havan saldırısı yapıldığı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...