Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci yasak

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Ukrayna'ya ikinci yasak

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a yapılan gıda sevkiyatını yasakladı.

Ukrayna üretimi gıda ürünlerinin sevkiyatının ikinci kez yasaklandığı duyuruldu Rusya Federasyonu temsilcilerinin, Ukrayna'dan Kırım'a gelen gıda ürünleri sevkiyatını durdurarak, ticareti tamamen yasakladıkları duyuruldu.

Maliye Bakanlığı Kherson Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yasağın resmi nedeninin, "ürünlerin Rus bitki sağlığı normlarına uymaması" olduğu ifade edildi

Kırım Özerk Cumhuriyetine Ukrayna'dan, mısır, soya, süt ürünleri, alkolsuz içkiler ve ay çekirdeği gibi gıda ürünlerinin sevkiyatının yasaklanmasının ardından, yarımadaya geçmesi beklenen tırların 6 kilometrelik kuyruk oluşturduğu kaydedildi.

Kırım'a yapılan gıda ürünleri sevkiyatı ile ilgili ilk yasak 17 Mayıs'ta başlamıştı.Bu tarihte Kırım'a hayvansal ürünlerin sevkiyatına devam etmek isteyen Ukraynalı şirketlere, Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi'nden (Rosselhoznadzor) sertifika almaları gerektiği belirtilmişti.

1 Ağustos'ta ise Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi, Ukrayna tedarikçilerinin Rus bitki sağlığı taleplerini ihlal etmesi gerekçesiyle, Rusya Federasyonuna Ukrayna'dan soya fasulyesi, ayçekirdeği ve mısır sevkiyatını yasaklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...