Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'daki ateşkes müzakereleri askıda

/ Kaynak: AA
Mısır'daki ateşkes müzakereleri askıda

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin heyeti üyesi Halid el-Batş, ateşkes müzakerelerinin askıya alındığını ve İsrail tarafının çekildiğini söyledi.

Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyeti üyesi Halid el-Batş, ateşkes müzakerelerinin askıya alındığını ve İsrail tarafının çekildiğini söyledi.

Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyeti üyesi İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, ateşkes müzakerelerinin askıya alındığını ve İsrail tarafının çekildiğini söyledi.

İsrail heyetini geri çağırdı

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Moşe Yalon, Mısır'ın başkenti Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmelerine katılan heyetten ülkeye dönmelerini istedi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.00'da sona ermişti. Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Gazze'den roket atıldığını iddiası üzerine İsrail ordusu, Gazze'ye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise rokete ilişkin bilgilerinin olmadığını belirtmişti.

Zuhri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını "kalıcı ateşkes için yürütülen görüşmeleri erken bitirme çabası" olarak nitelemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...