Venezuela Hükümeti istifa etti

Venezuela Hükümeti istifa etti

DÜNYA Haberleri

Venezuela'da hükümet üyeleri, Başkan Nicolas Maduro'nun kabinede gerekli değişiklikleri yapabilmesi için topluca istifa etti.

El Pais haberine göre, Venezuela Bakanlar Kurulu üyeleri ülke devlet başkanı Nicolas Maduro'ya hükümette gerekli olan değişiklikleri yapma imkanı vermek için kendi isteğiyle toplu olarak görevlerini bırakıp istifa ettiler. Bu kapsamda 30'dan fazla bakan ve onların 110'a yakın yardımcıları görevlerinden ayrıldılar.

Venezuela Devlet Başkanı tüm bakanlara teşekkür ederken, Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Arreas ise istifayı "gerçek devrimcilerin hareketi" olarak adlandırdı. Onun sözlerine göre, bu karar Nicolas Maduro'ya yolsuzlukla mücadelede ve devlet yönetim organlarının etkinliğinin arttırılması kapsamında rahat bir şekilde hükümette reform gerçekleştirmeyi sağlayacak. Nicolas Maduro bu olanları bürokrasiyi sona erdirmesi gereken "devrim içinde devrim" sözleri ile ifade etti.

Bu durum son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen ikinci bir yeniden hükümet düzenlemesi özelliği taşıyor. Maduro daha önce de ocak ayında bazı bakanları görevden almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...