Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'ye akıl veren ABD... Basın hürdür susturulamaz

Türkiye'ye akıl veren ABD... Basın hürdür susturulamaz

DÜNYA Haberleri

Gezi olayları sırasında Türkiye'ye basın özgürlüğü dersi veren ABD, Ferguson'daki isyanı haber yapan gazetecilere baskı uyguluyor.

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürüldüğü St. Louis kentinin Ferguson semtinde siyahların öfkesi dinmek bilmiyor. Gösterilerin sekizinci gününde yine polisle göstericiler arasında gergin anlar yaşandı, polis göstericilere sert bir şekilde müdahale etti. Missouri Valisi Jay Nixon'un semte Millî Muhafız Birliği konuşlandırılması emri vermesi de semtteki tansiyonu daha da yükseltti. Florissant Caddesi üzerinde toplanmaya başlayan göstericilere yine göz yaşartıcı gazla müdahale edildi. Operasyon sırasında çok sayıda gösterici ve foto muhabiri Scott Olson gözaltına alındı. Silahsız olduğu halde Brown'ı vuran polis memuru Darren Wilson'ın tutuklanmaması hatta kendisine yönelik hiçbir suçlama yapılmaması da günlerdir gösteri yapan eylemcilerin kızgınlığını artırıyor. 16 Ağustos cumartesi günü ilan edilen olağanüstü hâl ve sokağa çıkma yasağı da protestoların önüne geçmeyince tatilini yarıda keserek Washington'a dönen ve Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına geçen ABD Başkanı Barack Obama, Ferguson'da nbsp;birlik ve itidal çağrısında bulundu ve toplumun "birbiriyle yeniden birleşmeyi" denemesi gerektiğini söyledi. Obama, "yağma yaparak, silah taşıyarak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi artırır ve kaos getirir. Bu, adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar" diye konuştu. ABD lideri, Amerikan polisinin çok eleştirilen askerîleşmesi konusuna da değinerek yerel kolluk kuvvetlerinin askerî teçhizatla donatılmasını içeren programların yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağını düşündüğünü söyledi. Obama, Ferguson'a konuşlandırılacak Muhafız Birliği'nin de sınırlı ve uygun bir biçimde kullanılması gerektiğini, bu hususta Missouri Valisi Jay Nixon'la görüştüğünü söyledi. Bu arada, göstericiler Atlanta kentinde bulunan CNN International Televizyonu'nun önünde toplanarak, gösterilere yeterince yer vermediği gerekçesiyle nbsp;televizyonu protesto ettiler. nbsp;
POLİS YİNE SİYAHİ ÖLDÜRDÜ
Olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi yakınlarında yine polisin karıştığı yeni bir öldürme vakası daha yaşandı. İki polis memurunun, kendilerine yaklaşarak bıçak çeken 23 yaşındaki siyahî bir genci vurarak öldürdüğü bildirildi.


nbsp;Türkiye'ye akıl veren ABD... Basın hürdür susturulamaz


POLİS MİLİTERLEŞTİ

Ferguson'daki olaylarda kullandığı ağır askerî techizatlar sebebiyle Amerikan polisine "militerleştiği" eleştirileri getirilirken, ABD?Başkanı Barack Obama durumun gözden geçirileceğini ifade etti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...