Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD dünyanın diline düştü

ABD dünyanın diline düştü

DÜNYA Haberleri

Sokağın öfkesi dinmiyor. Dünya, polisin sert tavrını eleştiriyor. Çin ve Rusya bile ABD'yi 'ti'ye alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, 'diktatör'lükle suçladığı ülkelerin diline düştü. Küçük bir kasaba olan Ferguson'da 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın silahsız olmasına rağmen polis tarafından 6 el ateş edilerek öldürülmesinin ardından başlayan protestolar durmak bilmiyor. nbsp;10 günü geride bırakan protesto olaylarında son olarak 90 yaşındaki bir kadın gözaltına alındı. Polisin 'dağılın' çağrısına uymayan Hedy Epstein isimli yaşlı kadın bir süre sonra serbest bırakıldı. İngiliz Independent gazetesine konuşan Epstein polisin kasıtlı olarak insanları kışkırttığını ve şiddet olaylarını körüklediğini söyledi. Protestoların yaşandığı bir başka nokta olan St. Louis'de yaşayan Epstein Gazze'ye destek için yapılan eylemlere katılmasıyla da tanınıyor.
ABD'de polisin sert tavrı, dünya çapında alay konusu oldu. Darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır bile "Endişeliyiz" açıklaması yaptı. ABD'nin rejimlerinden dolayı sık sık eleştirdiği Çin, Rusya ve İran da "ABD başkalarının işine burnunu sokacağına kendi işine baksın" türü sözlerle ülkeyi alay konusu yaptı.

nbsp;ABD dünyanın diline düştü
Gözaltına alınan 90 yaşındaki Hedy Epstein, olayların tırmanmasından polisi sorumlu tuttu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...