Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ordusundan IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı

/ Kaynak: AA
ABD ordusundan IŞİD hedeflerine 14 hava saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda, IŞİD'e ait 6 "Humvee" tipi araç, 3 "emprovize patlayıcı cihaz" mevzisi, 1 havan topu silahı ve 2 silahlı aracın yok edildiği ya da hasara uğratıldığı bildirildi.


Operasyonda görev alan tüm uçaklar ve insansız hava araçlarının daha sonra güvenli biçimde bölgeden ayrıldığı belirtildi.


CENTCOM açıklamasında, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 84 hava saldırısının düzenlendiği, bu saldırılardan 51'nin Musul Barajı yakınlarındaki Irak güçlerine destek amacıyla yürütüldüğü kaydedildi.


Kanada'da IŞİD'e operasyon


Öte yandan Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, Alberta ve Ontario eyaletlerine bağlı şehirlerden, Irak ve Suriye'ye giderek terör örgütlerine katılan Kanada vatandaşları ve onların bağlantı kurdukları kişilerin belirlenmesi için operasyon başlattı.


Kanada gizli servisi CSİS, elektronik istihbarat servisi CSEC ve kendi istihbaratını değerlendiren RCMP, Calgary'de şehir merkezindeki bir apartmana operasyon düzenledi. Operasyona ilişkin açıklama yapılmadı.


Calgary İslami Bilgi Topluluğu'ndan Abdullah Barahim, RCMP ekiplerinin mayıs ayında da kendilerinden bazı isimlerle ilgili bilgi istediğini açıkladı.


RCMP'nin, Calgary'den gittiği Irak'ta intihar saldırısında bulunup ölen Salman Ashrafi, İslamiyeti seçen ve Mustafa Al-Ghraib ismini alan Damian Clairmont, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü saflarında çarpışırken öldürülen Farah Mohamed Shirdon, British Colombia eyaletinden Hasibullah Yusufzai, Windsor'dan Muhammed Monır el-Shaer ve Ahmed Waseem isimli Kanadalıların bağlantı kurdukları kişiler üzerine çalışma yaptığına ilişkin haberler, şu ana dek yalanlanmadı.


Operasyonların, IŞİD terör örgütünce öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'in görüntülerinin medyada yer almasından sonra başlaması dikkati çekti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...