50 bin kişiye Ebola karantinası

50 bin kişiye Ebola karantinası

DÜNYA Haberleri

Ebola virüsünün büyük salgına dönüştüğü Liberya'da 50 bin kişilik semti terk etmek isteyenlere robocop giysili polisler ateş ederek müdahale etti.

Başkent Monrovia'da karantina altına alınan West Point semtinde yaşayanlar, Ebola'ya yakalanarak ölmek veya polis kurşunuyla ölmek arasında seçim yapmak zorunda kalıyorlar.


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola'dan ölenlerin sayısının 1350'yi geçtiğini açıklarken, virüsün en çok etkilediği ülkelerden Liberya'da dehşet verici sahneler yaşanıyor.


Başkent Monrovia'da karantina altına alınan yaklaşık 50 bin kişilik semti West Point'te büyük bir isyan var.


Karantina bölgesini hem karadan hem denizden çevreleyen polis ve asker güçleri kimsenin dışarı çıkmasına izin vermiyor. Zaman zaman da biber gazı ve gerçek mermiyle müdahalede bulunuluyor.
nbsp;50 bin kişiye Ebola karantinası
nbsp;50 bin kişiye Ebola karantinası


West Point'teki felaket tablosu, karantina hastanesinin geçen hafta yağmalanmasıyla büyüdü. Hükümetin sağlık önlemlerine inanmayan bir grup hastaneyi basıp, Ebolalı hastaların kan bulaşan yataklarını sokaklara attı. Bazı hastalar da firar etti. Bunun üzerine tüm semtte karantina uygulaması başladı.,


Son olaylarda yaralanan 4 kişiden birinin, bacağından gerçek mermiyle vurulduğu iddia ediliyor. Yakın semtlerden de takviye güvenlik güçlerinin sevkedildiği bölgede, 13 yaşındaki Alpha Barry'nin "Yiyecek hiçbir şeyimiz yok ve korkuyorum" sözleri yaşanan felaketi özetledi.
50 bin kişiye Ebola karantinası

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...