Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski genelkurmay başkanından IŞİD çağrısı

/ Kaynak: AA
Eski genelkurmay başkanından IŞİD çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin eski Genelkurmay Başkanı Dannatt, İngiliz hükümetine IŞİD karşı hava saldırıları düzenleyen ABD'ye destek vermesi çağrısında bulundu.

BBC Radyo 4'e konuşan İngiltere'nin eski Genelkurmay Başkanı Lord Ricard Dannatt, İngiltere'nin IŞİD'e karşı er ya da geç hava saldırısı başlatmasının kaçınılmaz olduğunu düşündüğünü kaydetti.


Lord Dannatt, "Bölgedeki Tornado jetlerimizin sadece fotoğraf çekip, istihbarat toplamakla yetinmeyeceği, Amerikalılarla bombalama kararını vereceğimiz zamanın geleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


ABD'nin Irak'tan sonra Suriye'de de IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenleme olasılığına değinen Dannatt, İngiliz hükümetinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmeye açık olması gerektiğini söyledi.


İngiltere Başbakanı David Cameron'a 2010'daki genel seçim öncesi askeri konularda tavsiyelerde bulunan Dannatt sözlerini şöyle sürdürdü:


"Eski bir deyiş olan 'Düşmanımın düşmanı dostumdur', İran'la ilişkilerimizde yankılanmaya başladı. Aynı durumun Esad'la olan ilişkimizde de geçerli olacağını düşünüyorum. Esad'la bir şekilde görüşülmesi gerekli çünkü Suriye üzerinde düzenlenecek hava saldırılarıyla ilgili herhangi gelişmenin Esad rejiminin onayından geçmesi gerekir."


Başbakan David Cameron, nbsp;birkaç gün önce yaptığı açıklamada ülkesinin Irak'a asker göndermeyeceğini belirtmiş ve IŞİD'e baskı uygulanması için müttefik ülkeler ve yeni Irak hükümetiyle çalışılacağını söylemişti. Cameron, "İngiltere'nin Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağı konusundaki tavrım çok açık. Kara kuvvetlerimiz, muhabere alanına gönderilmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.


İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait jetler, IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin bilgi toplamak amacıyla Irak üzerinde zaman zaman gözetleme uçuşları yapıyor. İngiltere Irak'a insani yardım göndermeye devam ederken başka ülkeler tarafından sağlanan askeri mühimmatın Kürt güçlere ulaştırılmasına da yardımcı oluyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...