ABD ile Çin arasında 'taciz' gerginliği

/ Kaynak: AA
ABD ile Çin arasında 'taciz' gerginliği

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, Çin savaş uçağının, uluslararası hava sahasında bir Amerikan donanma uçağını taciz ettiğini bildirdi.

ABD yönetimi, Çin'e ait bir savaş uçağının uluslararası hava sahasında bir Amerikan devriye uçağını taciz ettiğini belirterek, buna "derin kaygı verici bir provokasyon" sözleriyle tepki gösterdi.

Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, "silahlı bir Çin savaş uçağının 19 Ağustos'ta rutin devriye görevi yürüten Amerikan donanmasına ait P-8 Poseidon tipi keşif uçağının tehlikeli şekilde taciz ettiğini" bildirdi.

Kirby, olayın uluslararası hava sahasında Hainan Adası'nın yaklaşık 215 kilometre doğusunda meydana geldiğini kaydetti.

Çin uçağının bu hareketinin ne kadar tehlikeli ve profesyonellik dışı olduğuna dair güçlü kaygılarını Çinli yetkililere ilettiklerini ifade eden Kirby, bunun Çin ile askeri ilişkilerin geliştirilmeye devam edilmesi çabalarına da zarar verdiğini bildirdi.

Kirby, Çin uçağının Amerikan donanma uçağının birkaç çok yakınından geçtiğini, hatta bir noktada 30 feet (9 metre civarı) kadar yaklaştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da Çin uçağının tacizini "derin kaygı verici bir provokasyon" olarak niteledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...