Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerkük'te 2 camiye eş zamanlı saldırı: 18 ölü

/ Kaynak: İHA
Kerkük'te 2 camiye eş zamanlı saldırı: 18 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Irak'ın Kerkük kentinde üç ayrı noktaya bombalı araçlarla intihar saldırısı düzenlendi.

IŞID'in Musul'u ele geçirmesinden sonra Irak Kürdistan Bölgesi peşmergelerinin kontrollerine aldıkları Kerkük ile Kürt bölgesinin başkenti Erbil'de eş zamanlı peş peşe bombalar patladı. Kerkük'teki patlamada 18 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Erbil'deki patlamada ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamadı.

İLK SALDIRI NUR CAMİİSİ'NE

Kerkük'ün Nur, Fetih Camileri ile Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Rahimava bölgelerinde saat 18.00 sıralarında eş zamanlı bombalı saldırılar düzenlendi. İlk saldırı Nur camiisi yakınındaki bomba yüklü kamyonun patlatılmasıyla yapıldı.

18 ÖLÜ, 100 YARALI

Patlamada çevredeki bina ve araçlarda büyük hasar meydana gelirken, ikinci saldırı ise Fetih camiisi önünde yine bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri iki bombalı saldırıyla ilgili önlemler alırken bu kez kentte Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rahimava bölgesinde bir patlama meydana geldi. Bombalı saldırılarda 18 kişinin yaşamını yitirdiği, 100 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

POLİS MEREZİ HEDEF ALINDI

Kerkük'teki bombalama olaylarının bir benzeri Irak Kürt Yönetimi Bölgesinin başkenti Erbil'de saat 18.15'de yaşandı. Erbil-Kerkük yolu üzerinde bir polis merkezi yanınına bırakılan bomba yüklü bir araç infilak ettirildi. Patlamada ölen ve yaralananlar konusunda henüz bilgi alınamadı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...