Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savaştan kaçarken kalbine yenik düştü

/ Kaynak: DHA
Savaştan kaçarken kalbine yenik düştü

DÜNYA Haberleri  / DHA

IŞİD terör örgütünün Şengal dağındaki zulmünden kaçan Ezidilerin, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'ne gelişleri sürüyor.

Bu gün de 400 kişilik bir grup 34 kişinin hava saldırısı sırasında yaşamını yitirdiği yoldan Ortasu Köyü'ne geldi. İsmi öğrenilemeyen 70 yaşındaki bir Ezidi, Ortasu Köyü'ne varmadan yolda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. nbsp;IŞİD katliamından kaçarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgesinde toplanan Ezidiler, kafileler halinde Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Şengal'in Xanesor bölgesinde geldiğini belirten Ahmet Abas, 8-9 saatlik karayolunda, aşı sıcak altında sussuz ve aç bir şekilde yol aldıklarını belirterek, çok iyi karşılandıklarını ancak her şeye rağmen durumun normale dönmesi halinde Xanesor'daki evine dönmeyi istediğini söyledi.


KÖYE 600 METRE KALA KALBİ DURDU


Bu arada bugün gelen kafile içerisinde yeralan ve ismi öğrenilemeyen 70 yaşındaki bir Ezidi, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. IŞİD teröründen kaçarak 9 saatlik dağ yürüyüşünün sonunda Ortasu Köyü'ne yaklaşık 600 metre mesafeye kadar gelen yaşlı Ezidi, kalbine yenik düştü. Ortasu Köylüleri tarafından alınan yaşlı Ezidi'nin cesedi, araçla köye getirildi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...