Ateşkes anlaşmasını kuvvetle destekliyoruz

/ Kaynak: AA
Ateşkes anlaşmasını kuvvetle destekliyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesi kuvvetle desteklediklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkesi kuvvetle desteklediklerini belirterek, "Tüm tarafları ateşkesin koşullarına tam ve eksiksiz uymaya çağırıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "Ateşkes anlaşmasını kuvvetle destekliyoruz ve tüm tarafları ateşkesin koşullarına tam ve eksiksiz şekilde uymaya çağırıyoruz. Bu ateşkesin kalıcı ve sürdürülebilir olacağını, roket ve havan topu saldırılarına son vereceğini ve Gazze'deki ihtilafın kalıcı biçimde sonlandırılmasına katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sükunetin yeniden sağlanmasıyla Gazze halkına yönelik acil ihtiyaç duyulan insani yardımların dağıtımının hızlandırılması gerektiğini ve ABD ile uluslararası toplumun bu çabayı desteklemeye tümüyle kararlı olduğunu kaydeden Kerry açıklamasında, "Hamas ve diğer terör örgütlerinin değil, Gazze'deki sivil halkın yararına olmasını temin etmeye dönük uygun tedbirleri alarak, büyük bir yeniden inşa girişimi üzerinde uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışmaya hazırız" ifadesine yer verdi.

Kerry, bu kritik çabalarda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin yönetimiyle yakın koordinasyon içinde olmayı arzuladıklarını belirtti.

Ateşkes anlaşmasının, "bir kesinlik değil, bir fırsat" olduğunu da kaydeden Kerry, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bir sonraki aşamaya gözlerimizi dört açarak yaklaşıyoruz. Bu yoldan daha önce geçtik ve önümüzdeki zorlukları hepimiz çok iyi biliyoruz. Hem İsrailliler hem de Filistinliler, ihtiyaçları ve bölgenin geleceğiyle ilgili güçlü görüşlere sahipler. Ancak Gazze'de uzun vadeli bir çözüm olacaksa bunun için belirli temel neticeler gerekli. İsrailliler, terör saldırıları, roketler, tüneller, sirenlerin çalması ve ailelerin sığınaklara akın etmesi olmadan barış ve güvenlik içinde yaşayabilmeliler. Filistinliler de barış ve güvenlik içinde yaşayabilmeli, kendileri ve çocukları adına daha iyi hayatlar inşa etmek için tam ekonomik ve sosyal fırsatlara sahip olmalılar. O noktaya ulaşmak kolay olmayacak ama bu, iki taraftaki insanların hakettiği bir geleceğe açılan tek yol."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...