Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan bir "IŞİD" açıklaması daha

/ Kaynak: İHA
Obama'dan bir "IŞİD" açıklaması daha

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Suriye'de birçok bölgeyi ele geçiren IŞİD'e karşı mücadelenin kolay olmayacağını dile getirdi.

Obama açıklamasında Amerikalı gazeteci James Foley'i öldüren IŞİD'e karşı gereken cevabı verecekleri konusunda yemin etti. Amerikalıları tehdit eden IŞİD'e karşı her ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Obama buna rağmen terör örgütüyle mücadelenin zaman alacağına vurgu yaptı. Obama açıklamasında, "Amerika yapılanları unutmayacak ve adalet yerini bulacak. Fakat IŞİD gibi bir kanserin kökünü kazımak çabuk ve kolay olmayacak" dedi.


Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise son günlerde ABD ile Suriye'nin IŞİD'e karşı ortak hareket edeceği yönündeki iddialar sonrası basın açıklamasında bulundu. Earnest açıklamasında Esad hükümetiyle IŞİD'e karşı ortak bir planlarının olmadığını belirtti. Earnest, "Biz Esad'ı Suriye'nin ve rejimin başkanı olarak tanımıyoruz. Bu politikayı değiştirme gibi bir niyetimiz de yok. Bu yüzden Esad rejimi ile işbirliği yapmamız söz konusu değil" dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...