Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD, için ölen ilk Amerikalı

IŞİD, için ölen ilk Amerikalı

DÜNYA Haberleri

ABD vatandaşı rapçi Douglas McAuthur McCain'in Suriye'de IŞİD için savaşırken öldüğü ortaya çıktı.

ABD'li yetkililer Suriye'de radikal örgütler için savaşan 100 Amerikan vatandaşı olduğunu düşünüyor nbsp;Amerikalı gazeteci James Foley'nin, Irak ve Suriye'de dehşet saçan "İslam Devleti" (IŞİD) örgütü tarafından öldürülmesinin ardından ABD yeni bir şok ile karşı karşıya. Suriye'de, adını değiştirmesine rağmen IŞİD olarak da anılmaya devam edilen örgütle beraber savaşan bir Amerikan vatandaşının çatışmada öldüğü ortaya çıktı. ABD basınında çıkan haberlere göre, Özgür Suriye Ordusu çatışmaya girdiği IŞİD militanlarının cesetlerinden birinin üzerinden bir Amerikan pasaportu buldu. Beyaz Saray olayı doğrularken Douglas McAuthur McCain adlı militanın San Diego, California'da yaşadığı belirtildi. Aile üyelerine göre, 33 yaşındaki McCain, Hıristiyan olarak yetiştirildi, ancak 10 yıl önce İslam'ı seçti. Rapçi olan McCain, yurtdışı ziyaretleri sonrasında giderek dindarlaşmaya başladı. Son dönemde sosyal medyadan IŞİD yanlısı paylaşımlarda bulunan McCain, birkaç ay önce de Türkiye üzerinden Suriye'ye gitti. Ailesi ise hâlâ Türkiye'de olduğunu sanıyordu.


Olay üzerine Suriye'de savaşan başka ABD'liler olup olmadığı ve bu kişilerin geri dönerek ülkede saldırı düzenleyebileceği konusunda tartışma başladı. Dışişleri Bakanlığı'nın CNN'e yaptığı açıklamaya göre, Suriye'de en az 100 ABD'li savaşıyor. McCain, Suriye'de ölen ilk Amerikalı da değil. El Nusra için savaşan 22 yaşındaki Moner Muhammed Abu-Salha geçen mayıs ayında intihar bombacısı olarak hayatını kaybetmişti. ABD vatandaşlarının uçakla Türkiye'ye ya da Yunanistan'a geçip feribotla Türkiye üzerinden Suriye'ye gittikleri belirtiliyor.


9 ÇOCUĞUNU BIRAKIP GİTTİ
Minnesota'lı Abdirahmaan Muhumed (29), Ocak 2014'te 15 Somali kökenli Amerikalı ile birlikte IŞİD'e katıldı. Hâlâ Suriye'de bulunan Muhumed 9 çocuk babası.


EL NUSRA'NIN CANLI BOMBASI
Florida eyaletinde doğup büyüyen Moner Muhammed Abu-Salha (22), Mayıs 2014'te El Kaide'nin kolu El Nusra için canlı bomba olarak Suriye'de hayatını kaybetmişti. Salha, çektiği bir videoda ABD pasaportunu parçalamış, Amerikan halkına 'güvende değilsiniz' mesajı göndermişti.
MİLLİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...