Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den Gazze'ye insani destek çağrısı

/ Kaynak: AA
AB'den Gazze'ye insani destek çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

AB, Gazze'deki insani durumun feci olduğunu belirterek derhal ve engelsiz şekilde insani desteğin ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB), Gazze'deki insani durumun feci olduğunu belirterek uluslararası hukuka uygun olarak derhal ve engelsiz şekilde insani desteğin ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısı yaptı.


Brüksel'de düzenlenen AB Zirvesi'nde Gazze ile ilgili alınan kararda, varılan ateşkes anlaşmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, iki taraftan da ateşkese "tam saygı" göstermesi istendi.


Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılarak Filistin halkının yaşam koşullarının köklü şekilde iyileşmesini ve Hamas ile diğer militan grupların İsrail'e yönelik tehditlerine son vermesini sağlamaya yönelik müzakerelere devam edilmesi de AB'nin taraflardan talepleri arasında yer aldı.


AB kararında, "Gazze'deki tüm terörist gruplar silah bırakmalı" denildi.


AB'nin, Filistinlilerin ve İsraillilerin güvenlik, refah ve gönencini artırıcı kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme katkıda bulunmaya hazır olduğu yinelendi.


Gazze Şeridi'nin müstakbel Filistin Devleti'nin parçası olacağının kaydedildiği AB kararında, sadece iki devletli çözüme dayalı bir çözümün uzun ömürlü barış ve istikrar getireceğinin altı çizildi.


Gazze'de tarım sektöründe maddi zarar büyük


Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Ziraat Bakanı Şevki el-İse, 495 milyon doları aşkın zararın tarım sektörünün yaşadığı maddi kayıp olduğunu, hayvancılık ve balıkçılığın uğradığı zararın bu rakama dahil edilmediğini söyledi.


Belirlenen rakamın nihai olmadığını, hala aldığı zararı tespit edilememiş araziler bulunduğunu ifade eden İse, tarım sektöründe yaşanan zararın bir ya da iki hafta sonra kesinleşeceğini kaydetti.


Gazze Şeridi'nde yer alan nbsp;tarım arazilerinin yüzde 70'den fazlasının bombalandığını belirten İse, Gazze'nin yeniden inşası için gelecek ay Kahire ve Oslo'da yapılması planlanan toplantılardatarım sektörünün öncelenmesini talep etti.


Gazze'de, Ziraat Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre, tarım hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinde 780 milyon dolar maddi kayıp yaşandığı belirtilmişti.


İsrail, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos'ta son vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...