HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İsrail bu kararı iptal etsin'

Kaynak: AA
'İsrail bu kararı iptal etsin'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmek üzere Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye el koymasına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, "Yerleşim yerleri inşasını genişletmede kullanmak üzere büyük bir alanın 'devlet arazisi' olarak ilan edilmesinden derin kaygı duymaktayız" ifadesini kullandı.

ABD yönetimi olarak, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasına dönük faaliyetlerine karşı olduklarını uzun süredir dile getirdiklerini anımsatan Psaki, "İsrail hükümetini bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz" dedi.

Psaki, "Doğu Kudüs'teki hassas bölge (Yahudi yerleşimi) Giv'at Hamatos dahil, yeni yerleşim yerleri ile Doğu Kudüs'te de inşaat ve planlama duyurularının her an yapılabileceğine dair haberlerden çok endişeli olduklarını" belirtti.

"Bu adımların, İsrail'in Filistinlilerle daimi statü anlaşmasını müzakere etme yönünde belirttiği hedefe ters düştüğünü ve eğer hayata geçirilirse çok rahatsız edici bir mesaj göndereceğini" kaydeden Psaki, "İki tarafa da, müzakere edilmiş iki devletli bir çözüm umutlarını zedeleyecek her türlü tek taraflı adıma güçlü muhalefetimizi vurgulamaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...