Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da NATO askerlerine saldırı! 3 ölü

/ Kaynak: İHA
Afganistan'da NATO askerlerine saldırı! 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Amerika'nın Kabil Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen intihar saldırısında 3 Uluslararası Güvenlik Destek Gücü askeri hayatını kaybetti.

Bugün sabah erken saatlerde Amerika'nın Kabil Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre Afganistan'da NATO bünyesinde görev yapan 3 Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) askeri hayatını kaybetti, 2 ISAF askeri ise ağır şekilde yaralandı. nbsp;Bir intihar saldırganının bomba yüklü aracını içinde ISAF askerlerinin bulunduğu sivil araçların yanında patlatması sonucu en az 3 ISAF askeri hayatını kaybederken, aralarında sivillerin de bulunduğu en az 20 kişi yaralandı. İHA muhabirinin bir görgü tanığından aldığı bilgiye göre olayda en az 5 Afgan sivil hayatını kaybetti, 16 sivil ise yaralandı. nbsp;Necmuddin isimli bir Afgan yaralı yaptığı açıklamada, "Buradan geçiyordum ve çok kuvvetli bir patlama sesi duydum. Sadece bir patlama oldu ve herkes kaçmaya başladı" diye konuştu. Saldırı sırasında olay yerinden geçmekte olan Afganistanlı görgü tanığı Nurullah ise İHA'ya yaptığı açıklamada, "İşe gitmek için yoldaydım birden bir patlama oldu, yolda yatan ölüler ve yaralılar gördüm. nbsp;Ayrıca bazı yabancı askerler olayda yaralanmıştı" dedi. Afgan makamlarından sivil kayıplara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayı Taliban örgütü üstlendi. Basına mail gönderen Taliban sözcüsü Zabiullah Mujahid olayı kendilerinin gerçekleştirdiğini ve hedefin Amerikan askerleri olduğunu söyledi. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...