Bir IŞİD çağrısı da Endonezya'dan

/ Kaynak: AA
Bir IŞİD çağrısı da Endonezya'dan

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadelede birlik çağrısı yaptı.

Yudhoyono, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, IŞİD'in uluslararası bir tehlike olduğunu belirterek, "IŞİD örgütü sadece Ortadoğu'da bir tehlike olarak algılanmamalı. İŞİD bizim ülkemizi de tehdit ediyor" diye konuştu.Endonezya olarak uluslararası arenada IŞİD ile mücadelede ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yudhoyono, "Herkes bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde olmalı" dedi.Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamada, 53 Endonezyalının IŞİD örgütüne katılmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği belirtilmişti.
Dışişleri Bakanlığı ise IŞİD'e katılmak için Endonezya'dan ayrılanların tespit edilip vatandaşlıktan çıkartılacağını duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...