HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Türkiye her adıma destek olacak"

Kaynak: İHA
"Türkiye her adıma destek olacak"

DÜNYA Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın çözüm yönünde attığı her adıma destek olacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, KKTC'ye günü birlik ziyareti kapsamında KKTC'li mevkidaşı Özkan Yorgancıoğlu'nun onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Golden Tulip Otel'de yer alan yemeğe Davutoğlu'nun beraberindeki heyet, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar ve eşleri katıldı. Yemek öncesinde, Yorgancıoğlu ile Davutoğlu basına kısa birer açıklama yaptı.

Davutoğlu misafirperverliklerinden dolayı Başbakan Yorgancıoğlu ile ekibine teşekkür etti ve bu ziyaretin sembolik değeri yüksek bir ziyaret olduğunu belirtti. Yorgancıoğlu ve ekibinin yakın bir dostluk ve muhabbetle kendilerine ağırladığını dile getiren Davutoğlu, gerçekleştirdikleri görüşmelerin Türkiye ile KKTC arasında yakın dostluk olduğunu gösterdiğini belirtti. İlk ziyaretini KKTC'ye yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu ayrıca Lefkoşa'da sokakta yürürken gördükleri muhabbetin de kendilerinde unutulmaz hatıralar bıraktığını söyledi. Yorgancıoğlu'nun eşinin, kendi eşiyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerin de unutulmaz hatıraları beraberinde getirdiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin KKTC'ye desteğinin devam edeceğini vurguladı.

KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının kaderinin, huzuru ve mutluluğunun Türkiye'nin kaderi huzuru ve mutluluğu olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Burada herhangi bir kardeşimize bir şekilde bir zarar gelse bir acı söz konusu olsa Türkiye insanının da gönlü sızlar" dedi.

İster iktidarda ister muhalefette olsunlar tüm siyasilerin Kıbrıs Türk halkının temsilcileri olarak önem taşıdığını, bunun bundan sonra da böyle olacağını kaydeden Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın kritik bir aşama olduğunu, bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Davutoğlu, görüşmelerde, başta su meselesi ve diğer bütün konuları ele aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades arasındaki görüşmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın çözüm yönünde attığı her adıma destek olacağını söyledi. KKTC, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakan Yorgancıoğlu'nun çözüm yönünde güçlü iradesini desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Davutoğlu, KKTC'deki çalışmalara hep destek olacaklarını belirtti.

Bunun Başbakanlığa geldikten sonraki ilk ziyareti olduğunu ancak kesinlikle son olmayacağını da ifade eden Davutoğlu, Kıbrıs'ın güzel havasından atmosferinden, ziyaret ettikleri şehitlikteki manevi havadan hep istifade etmeye çalışacaklarını belirtti.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da, Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC ekonomisi adına ortaya koyduğu çabaları takdirle karşıladıklarını söyledi ve Davutoğlu'na teşekkür eden etti. Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Kıbrıs sorununun çözümünde ortaya koyduğu kararlılığın önemli bir destek olduğunu da ifade etti. Yorgancıoğlu, TBMM'den güven oyu aldıktan sonra ilk ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirerek KKTC'ye ve KKTC halkına verdiği değeri ifade eden Davutoğlu'na teşekkür etti. Yorgancıoğlu, bu tür ilişkilerin hem iki ülke arasındaki dostluğu ve kardeşliği artırdığını hem de önümüzdeki dönem çalışmalarına katkı yapacağına inandığını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...