HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bu yol 'akıllı telefon' kullanıcılarına

Kaynak:
Bu yol 'akıllı telefon' kullanıcılarına

DÜNYA Haberleri  / 

Yaklaşık 700 milyon akıllı telefon kullanıcısının bulunduğu Çin'de yolda telefonla meşgul olanların diğer yayalarla çarpışmaması için ilginç çözüm bulundu

Çin'in güneyindeki Chongqing kentinde elinden telefonu düşürmeyen Çinlilere özel yaya yolu hizmeti sağlanıyor. Telefon kullanıcılarının bisiklet yoluna benzeyen yoldan sapmaması için yol beyaz şeritlerle belediye tarafından ayrılmış. 50 metre uzunluğundaki yolun akıllı telefon yolu olduğunu belirten cep telefonu resmi de bulunuyor. Ancak bu uygulama beraberinde tartışmaları da getirdi. Bu uygulama akıllı telefon kullanıcılarını yolda yürürken telefon kullanmaya teşvik ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.
Nong Cheng isimli bir satış yetkilisi yerel basına yaptığı açıklamada, birçok kimsenin bu durumdan haberdar bile olmadığını söyleyerek, "Cep telefonu kullanıcıları bu işaretleri önemsemiyor. Bu işaretler onları uyarmıyor bile" dedi.
Sağlık yetkilileri de yürürken cep telefonu kullanmanın alkollü araç sürmek kadar tehlikeli olduğunu belirtiyorlar. Travma uzmanlarından Dr. Tony Grab, "Bu durum tıpkı alkollü araç kullanmak gibi. Etrafınızda olan bitenin farkında olamazsınız. Telefon uyuşturucu gibidir" dedi.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...