HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Obama'dan IŞİD açıklaması

Kaynak: AA
Obama'dan IŞİD açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD'e karşı neler yapıldığını ve yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Obama, Irak'a, terör örgütü IŞİD'e karşı karada muharip asker konuşlandırmayacaklarını ancak 'ortaklarına eğitim ve ekipman sağlayacaklarını' söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Ordusu'nun Ortadoğu'daki operasyonlarından sorumlu ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) Florida-Tampa'daki ana karargahını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "İster Irak ister Suriye'de olsun, bu teröristler El Kaide'nin zaten bildiği bir şeyi öğrenecekler, biz ne diyorsak yaparız. Kolumuz uzundur. Eğer Amerika'yı tehdit ederseniz, kaçacak hiçbir yeriniz olmayacak. Eninde sonunda sizi bulacağız" dedi.

"Bunun sadece Amerika'nın savaşı olmadığını ve olmayacağını" belirten Obama, "Son 10 yılda öğrendiğimiz şeylerden biri, Amerika'nın kesin bir farklılık oluşturabileceği. Ancak şu noktada net olmak istiyorum; Irak'a konuşlandırılan Amerikan güçlerinin muharip misyonu yok ve olmayacak. Kendi ülkeleri için bu teröristlere karşı savaşan sahadaki Irak güçlerine destek verecekler" diye konuştu.

Üste görevli askerlere hitaben, "Sizin Başkomutanınız olarak, sizi ve silahlı güçlerimizin geri kalanını Irak'ta yeni bir kara savaşına sokmayacağım" ifadesini kullanan Obama, sözlerine şöyle devam etti:

"Çok büyük çapta karadan konuşlandırmaların yapıldığı son 10 yılın ardından, sahadaki ortaklarımıza destek olarak eşsiz kabiliyetlerimizi kullanmak daha etkili, böylece kendi ülkelerinin geleceklerini güvenceye alabilirler. Bu, uzun vadede başarılı olacak tek çözüm.

Ortaklarımıza eğitim ve ekipman sağlayacağız

Hava gücümüzü kullanacağız. Ortaklarımıza eğitim ve ekipman sağlayacağız. Onlara tavsiyelerde bulunacağız ve yardımcı olacağız. Bu savaşın ilgilendirdiği ülkelerden oluşan geniş bir koalisyona öncülük edeceğiz çünkü bu basitçe 'Amerika IŞİD'e karşı' durumu değil; bu, bölge halkının IŞİD'e karşı savaşı, dünyanın çocuklarımız adına daha iyi bir gelecek için IŞİD'in zalimliğini reddetmesi.

Ancak bunu tek başımıza yapmayacağız. Şunu öğrendik ki işleri tek başımıza yaptığımızda ve bu ülkelerin halkları bunu kendileri için yapmadığında, biz oradan ayrılır ayrılmaz aynı problemleri tekrar yaşamaya başlıyoruz. Dolayısıyla işleri farklı şekilde yapmamız gerekiyor."

Bu nedenle son haftalarda bu çabalara yardımcı olmak için bir koalisyon inşa etme gayreti içerisinde olduklarına işaret eden Obama, şu ana kadar 40'ı aşkın ülkenin IŞİD'e karşı geniş çaplı harekata farklı alanlarda katkı sunduğunu belirtti.

Obama, Amerikan istihbarat camiasının bu teröristlerce ABD topraklarına yönelik spesifik bir saldırı tehdidinin henüz tespit etmediğini de kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...