Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Lübnan için yardım toplantısı

/ Kaynak: AA
BM'den Lübnan için yardım toplantısı

DÜNYA Haberleri  / AA

UNDP Başkanı Clark, çok sayıda Suriyeli sığınmacıya kapılarını açan Lübnan'a yardım için Newyork'ta toplantı düzenleneceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark, çok sayıda Suriyeli sığınmacıya kapılarını açan Lübnan'a yardım için gelecek haftasonu Newyork'ta toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki hükümet binasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni (BMMYK) yürüten Antonio Guterres ile ortak basın toplantısı düzenleyen Clark, gelecek hafta sonu Newyork'ta Lübnan'a destek için bir toplantı düzenleneceğini ve bu toplantıya Lübnan'a yardım için uluslararası toplumu teşvik etmek üzere katılacağını kaydetti.

"Lübnan bugün istisnai bir durumla karşı karşıya, dünyadaki diğer ülkelerden daha fazla ve tasavvurların çok üstünde bir yük taşıyor" diyen Clark, Lübnan ziyaretinin amaçlarını "gerekli yardımı yapma yollarını incelemek, uluslararası toplumu yardıma teşvik etmek, ev sahipliği yapan Lübnanlıların kalkınma ihtiyaçlarını karşılamak" şeklinde özetledi.

Clark, IŞİD ile Nusra Cephesi'nin elindeki Lübnanlı askerlerin aileleriyle dayanışma içinde olduklarını da belirtti.

Toplantı da konuşan Guterres ise Suriye'deki savaşın sadece bir insani kriz olmayıp tüm bölge istikrarını tehdit ettiğini söyledi. Lübnan'daki sığınmacıların sayısının toplumun çeyreğini aştığını ve bu durum nedeniyle Lübnanlıların elektrik, su, altyapı, eğitim ve sağlık gibi her alanda zorluklarla karşılaştıklarını bildiklerini ifade eden Guterres, "Halkın sıkıntılarının azaltılması için Lübnan'ın büyük yardımlara ihtiyacı var. Bu yardımların acil yapılması gerekiyor çünkü BM, bu kriz süresinde Lübnan'a tüm ihtiyacını karşılayacak kadar yardım yapamadı" diye konuştu.

Lübnan'a destek veren ülkeler dairesinin, Avrupa ve Körfezden ülkelerle genişletilmesi çağrısında bulunan Guterres, Avrupa ülkelerinden Suriyelilerin vize işlemlerini kolaylaştırma ve daha çok Suriyeliye kapılarını açma talebinde bulundu.

Dünya Bankasının verilerine göre, Lübnan sığınmacı kriziyle mücadele için yaklaşık 1,6 milyar dolara ihtiyaç duyuyor.

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısının 1 milyon 200 binden fazla olduğunu açıklayan BMMYK ise bu sayının yıl sonunda 1 milyon 500 bin olacağı tahmininde bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...