HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Katalonya'dan İskoçya'ya destek

Kaynak: AA
Katalonya'dan İskoçya'ya destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da sivil toplum örgütleri yapılacak bağımsızlık referandumunda 'evet' oyu için destek gösterisi düzenledi.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütleri, İskoçya'da yapılacak bağımsızlık referandumunda "evet" oyu kullanılması için destek gösterisi düzenledi.

MADRİD

Barcelona'daki Katalonya Özerk Yönetim Hükümet Başkanlığı Konutu (Generalitat) önünde toplanan "İskoçya'da evet'e dayanışma grubu" üyeleri, "Bağımsızlık" ve "İngiltere bir demokrasi, İspanya değil" şeklinde slogan attı.

Bu arada Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti adına bir kişi ile Katalonya ve Bask bölgesindeki siyasi partilerden ve bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler, İskoçya'daki referandumu gözlemlemek üzere bugün Edimburg'a gitti.

Partilerden ortak manifesto

Bask ve Katalan milliyetçi partileri PNV ve CDC ile Belçka'daki Flaman milliyetçisi "Nieuw-Vlaamse Alliantie/N-Va" partisi ortak bir manifesto yayınlayarak, İskoçya'nınbağımsızlık referandumuna giden sürecinden dolayı Büyük Britanya'yı kutladı.

Manifestoda, "(Evet) veya 'Hayır'... Bu süreç, büyük bir zafer. Bu süreç, Avrupa ve halkları için bir referans" ifadelerine yer verildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...