İskoçya bağımızlık referandumu kesin sonuçları: % 55 hayır % 45 evet

/ Kaynak: İHA
İskoçya bağımızlık referandumu kesin sonuçları: % 55 hayır % 45 evet

DÜNYA Haberleri  / İHA

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmamasına ilişkin düzenlenen bağımsızlık referandumunun kesin sonuçları, % 55 hayır % 45 evet oldu.

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılıp ayrılmamasına ilişkin düzenlenen bağımsızlık referandumuna katılım oranı ise yüzde 84,59'da kaldı. Referandumunun kesin sonuçlarına göre yüzde 55 'Hayır' oyu verilirken, yüzde 45 de 'Evet' oyu verildi.İskoçya'nın en büyük şehri olan Glasgow'da halkın yüzde 55'i 'Evet' oyu verdi. Birleşik Krallığın ise 3. büyük şehri olan Glasgow dahil 4 bölgede 'Evet' oyları daha fazla çıkmasına rağmen bunun sonuca etkisi olmadı. Bağımsızlık kampanyası yürüten İskoçya Bölgesel Yönetimi Başkanı Alex Salmond, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tebrikler Glasgow ve bu inanılmaz destek için İskoçya halkına tebrikler" dedi. Salmond, daha sonra yaptığı açıklamada ise bağımsızlık için oy veren 1.6 milyon insana teşekkür etti. Salmond, "İskoç halkının 'Hayır' dediğini ve sonuçları kabul ettiğini, tüm İskoçya'nın da aynı şeyi yapması gerektiğini, herkesin İskoç halkının demokratik iradesini kabul etmesi çağrısında bulunuyorum" dedi. nbsp;İngiltere Başbakanı David Cameron ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Hayır' kampanyası yürüten Alistair Darling'e teşekkür etti. "Birlikte daha iyiye" sloganı ile 'Hayır' kampanyasını yürüten Alistair Darling, tüm ekibine teşekkür etti. İskoç halkının 'ayrılık yerine birliği' tercih ettiğini ifade eden Darling, "İskoç halkı, İngilizlerle olan bağlarını yeniden teyit etti. Bu bağların hiçbir zaman kopmamasını sağlayın" diyerek konuşmasını sonlandırdı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...